Madona ima 63 godine, i isto toliko lica - pop zvezda, modna ikona, seks simbol...

Vanvremenska i apsolutna kraljica popa danas slavi 63. rođendan. Posle više od četiri decenije na sceni, Madona je i danas neprikosnoveni modni i muzički simbol.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.08.2021.

13:43

Madona ima 63 godine, i isto toliko lica - pop zvezda, modna ikona, seks simbol...
Foto: Profimedia

Jedna do najpoznatijih živih muzičkih legendi svih vremena, Madona Luiz Čikone, rođena je 16. avgusta 1958. u Bej Sitiju, u američkoj državi Mičigen.

Od skromnog porekla, preko teške borbe u Njujorku tokom kasnih 1970-ih i ranih 1980-ih, Madona je definitivno postala sinonim za uspešnu ženu koja je samu sebe stvorila.
Dostigla je uspeh ne izvinjavajući se nikome, a njeni stalni napori da bude drugačija iznedrili su mnoštvo vanvremenskih pop hitova, uz jedinstveni stil.

Sa više od 300 miliona prodatih ploča širom svetsu najprodavanije ikada, sa zaradom od preko 1,4 milijarde dolara. Madona se pojavljivala i u mnogim filmovima, uprkos lošim komentarima na račun njenih glumačkih sposobnosti, dok su mnoge njene pesme korišćene kao "saundtrek"- ovi.

Dok je njen debi album "Madonna" iz 1983. bio osmi na američkoj top listi, "Like a Virgin" - koji je izašao već naredne godine, zauzeo je prvo mesto i do danas ostao jedan od najuspešnijih. Gotovo da ne postoji osoba koja nije čula pesme "Like a Virgin", "Material Girl", "Angel" i "Dress You Up".

U to vreme, Madona je prvukla pažnju inastupom na prvoj dodeli MTV nagrada, silazeći sa džinovske svadbene torte, obučena u venčanicu, i pokazivanjem donjeg veša tokom izvođenja koreografije. Modna ikona, erotičarka, glumica, pevačica sa političkim stavom, misteriozna žena - ponekad i religiozna, ozbiljna autorka pesama, poslovna osoba - sve je to, pa i mnogo više, Madona bila i ostala.

Madona se udavala dva puta - za glumca Šona Pena, i britanskog režisera Gaja Ričija. Tokom svoje karijere, Madona je bila u vezi i sa mnogim drugim poznatim muškarcima poput Vorena Bitija, porno zvezde Tonija Vorda, repera Vanila Ajsa, Denisa Rodmana i Karlosa Leona, njenog fitnes trenera.

Pripisuje joj se i kraća afera sa Džonom Kenedijem Mlađim. Madona ima troje dece, od kojih je jedno usvojeno.
Poslednjih godina živela je mirnije u Lisabonu u Portugalu, a nedavno je napustila grad da bi se možda ponovo "izmislila".

Poslednji, i dugo očekivani, Madonin album "Madame X" izašao je 2019. godine, a u okviru njegove promocije nastupala je u malim dvoranama umesto na stadionima i u arenama uobičajenim za njene turneje.

Videćemo šta nam sledeće Madona sprema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: