10. avgust  2021. 19.30  | Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

Prigrevčanka svoju budućnost vezuje za seoski turizam i svoj salaš

PRIGREVICA -

Odlazak na studije često je razlog da se mladi ne vrate u manja mesta iz kojih su otišli. Međutim ima i drugačijih primera, a jedan smo zabeležili u Prigrevici.

video icon

prigrevica

Jovana Čule iz Prigrevice, dvedesetpetogodišnja devojka, apsolvent je novosadskog Poljoprivrednog fakulteta na smeru Agroturizam i ruralni razvoj, a paralelno sa studijama uključila se u porodični posao.

Ratarska proizvodnja i stočarstvo posao je kojim se bave njeni roditelji i brat, a ona je odlučila da se posveti salašu koji su kupili pre 15 godina.

Kompleks je to oko desetak hektara koji pruža mnogo mogućnosti, pa je tako njen salaš postao mesto za razna slavlja i okupljanja.

I to nije sve, jer je sastavni deo ovog salaša i muzej, a sve eksponate prikupio je Jovanin deda.

O salašu je potrebno svakodnevno brinuti, pa Jovani pomažu i svi članovi porodice. Uz brigu, do sada su u ovaj salaš ulagali i sopstvena sredstva.

Jovana svoju budućnost vezuje za seoski turizam i svoj salaš. Zadovoljna je onim što je do sada uradila i kaže nije pogrešila što se pri kraju studija uključila u poljoprivrednu proizvodnju i što je u toj proizvodnji odabrala svoj put.