Upozorenje: Tajfun stiže u Japan, ugrožen i Tokio

Meteorološka služba Japana izdala je upozorenje da će sutra ujutru, poslednjeg dana 32. Olimpijskih igara, do obala Japana stići tajfun ''Mirina''.

Izvor: B92

Subota, 07.08.2021.

23:41

Upozorenje: Tajfun stiže u Japan, ugrožen i Tokio
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Tajfun će se približiti širem području glavnog grada Tokija, još je navedeno.

Nacionalna meteorološka služba je saopštila da se tajfun Mirina, prema podacima dobijenim u u 21 čas, trenutno nalazi u Pacifiku, na jugu Japanskog arhipelaga, da se kreće brzinom od oko 25 kilometara na sat, kao i da je praćen jakim udarima vetra, velikim talasima i obilnom kišom, prenosi agencija Kjodo.

U istom izveštaju se navodi da se tajfun nalazi na oko 170 kilometara u pravcu jug-jugozapad od ostrva Hačijo koje je deo arhipelaga Izu, otprilike 100 kilometara južno od Tokija i da u svom centru nosi vetrove brzine oko 108 kilometara na sat.

Tajfun ''Mirina'' bi do sutra uveče mogao da bude praćen vetrovima brzine i do 126 kilometara na sat i padavinama do 180 milimetara koje se prognoziraju za regon Kanto-Košin, ali i za glavni grad Tokio, dok će se kasnije pomerati u prema istoku, postepeno se udaljavajući od japanskog arhipelaga, navodi se u izveštaju meteorološke službe Japana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

5 h

Podeli: