Rodrigo Muniz (©Reuters)
Rodrigo Muniz (©Reuters)

Flamengo na šesticu napakovao keca: Žoao Gomes potvrdio prolaz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.08.21. | 05:07

Kup Brazila: Rubro-negri poslednji izvadili kartu za četvrtfinale

Završio je Flamengo posao još na Marakani pre nedelju dana, samo se postavljalo pitanje koliko će brazilski velikan spakovati golova ABC-u u revanšu. Maurico Fereira de Souza promešao je karte, pružio šansu nekim rezervistima kako bi Flamengo bio svež za duel sa Internasionalom. Bolju odluku nije mogao da donese… Udarena nova recka, dobijen još jedan igrač 1:0 (0:0).

Nije zapinjao Flamengo, ne bi mu teško palo ni da je remizirao, jer to ne bi uticalo na njegov plasman u četvrtfinale brazilskog kupa. Ali, ovako je slađe. Pogotovu kada ti trijumf donese tvoje dete, i to u završnici susreta. Dugo u drugom planu, četiri meča presedeo na klupi, ali kada se ukazala prva šansa Žoao Gomesu – ugrabio ju je. Konačno je dobio 90 minuta da pokaže šta ume i „omekša“ trenera.

Izabrane vesti

Poslao je Pedro savršenu dijagonalu, rasteretio je levi bok i promenio stranu. Vitinjo je na vrame uočio Žoaa Gomesa, koji je jeo prostor pred sobom. Spustio mu je loptu gavom u kazneni, izbacio ga u situaciju jedan na jedan, a talentovani vezista nije se uplašio situacije u kojoj se našao.

Elegantno je Žoao Gomes ćušnuo loptu pored čuvara mreže ABC-a. Kao da se stotinu puta u senirskom fudbalu našao u ovakvim gol-šansama. U maniru najboljih golgetera današnjice savladao je Velingtona i obezbedio duplu pobedu Flamengu u četvrtoj rundi Kupa Brazila.


KUP BRAZILA - OSMINA FINALA, REVANŠI

Petak

Žuazeirense - Santos 2:0 (2:0) /prvi meč 0:4/

/Jan 25, Fakundini 28/

ABC - Flamengo 0:1 (0:0) /prvi meč 0:6/

/Gomes 85/



tagovi

FlamengoKup BrazilaBrazilJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara