06. avgust  2021. 00.06  →  16.49 | Izvor: Tanjug

UŽIVO (Olimpijske igre 14. dan): Preković osvojila zlato, vaterpolisti u finalu, odbojkašice i košarkašice će se boriti za bronzu

TOKIO -

Karatistkinja Jovana Preković plasirala se u finale, kao i vaterpolisti. Odbojkašice Srbije poražene u polufinalu od reprezentacije SAD. Košarkašice poražene, takođe od SAD-a. 

tokio, srbija,, olimpijci, igre

16.49 - Preković: Sve ovo radim iz ljubavi....

Nisam osećala pritisak pred mečeve, ali sam bila izuzetno opterećena pre nego što sam došla u Japan.

16.42 - Koreja rival odbojkašicama Srbije u meču za bronzu

Odbojkašice Srbije u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju igraće protiv Južne Koreje.

16.01 - Srbija dobila neočekivanog rivala u meču za bronzu

Košarakšice Japana plasirale su se u finale Olimpijskih igara u Tokiju pošto su pobedile Francusku sa 87:71 (14:22, 27:12, 27:16, 19:21).

15.30 - Rašović: Srbija se nikad ne predaje

Odigrali smo muški, od početka do kraja, sa verom u nas, jer mi smo Srbija i nikada se ne predajemo, rekao je srpski vaterpolista Strahinja Rašović posle pobede protiv Španije (10:9) i plasmana u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

14.41 - Filipović: Ne treba se igrati sa srpskim inatom

Ne treba se igrati sa srpskim inatom, pokazalo se mnogo puta kako to ispadne, videli ste kako je bilo u tenisu sa Novakom. Ne isplati se ta rabota", rekao je kapiten srpskih vaterpolista Filip Filipović.

14.39 - Jovana Preković osvojila zlatnu medalju!

Srpska karatistkinja Jovana Preković osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igarama u Tokiju!

14.07 - Jovana Preković u finalu - bori se za zlato!

Srbija je u samo nekoliko trenutaka došla do dva finala, a nakon vaterpolista, do borbe za zlatno odličje stigla je i Jovana Preković. Prekovićeva je došla do finala u disciplini kumite, u kategoriji do 61 kilograma, pobedom nad Turkinjom Merve Čoba, rezultatom 2:0.

13.59 - Kakva pobeda vaterpolista - Srbije posle drame u finalu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju pobefdom nad Španijom! "Delfini" su napravili veliki preokret i trijumfovali nad Špancim 10:9.

11.55 - Vaterpolisti protiv Španije za finale, tamo ih čeka Grčka

Vaterpolisti Srbije igraju od 12.50 protiv selekcije Španije meč polufinala Olimpijskih igrara. Pobednika u finalu čeka Grčka, pošto je danas u polufinalu pobedila Mađarsku 9:6.

10.02 - Terzić: Nismo bili ni blizu nijedan set, nešto je falilo

Selektor odbojakšice Srbije Zoran Terzić izajavio je da njegovom timu nešto nedostajalo u polufinalnom meču protiv SAD na Olimpijskim igrama U Tokiju.

09.27 - Maljković: Energija sa klupe; Vasić: Idemo po bronzu

Teško je bilo šta reći za ovu utakmicu, ali kad ste na Olimpijskim igrama, pa iz pauze od tri dana, idete odjednom u ono najvažnije, malo je neobično, izjavila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.

09.25 - Datunašvili sa srpskom zastavom stigao u Beograd: Srbija je moja kuća - idemo po zlato u Parizu

Srpski rvač Zarub Datunašvili, osvajač olimpijske bronze na Igrama u Tokiju, doputovao je danas u Beograd. Datunašvili se na beogradskom aerodromu pojavio ogrnut srpskom zastavom, a dočekan je uz trubače.

09.13 - Srpske košarkašice: Nismo odigrali najbolje, ali pitanje je da li bi i to bilo dovoljno za trijumf

Srpske košarkašice ističu da nijednog momenta nisu odustale od borbe za trijumf protiv Amerikanki, ali su podjednako složne u oceni da su svakako mogle da odigraju bolje protiv selekcije koja nije poražena na 54 uzastopnih utakmica i koja je, praktično, konstantni osvajač zlatnih medalja.

08.56 - Maja u suzama: Krivo mi je, tužna sam, ali verujem da ćemo se podići

"Ne mogu da kažem da nije bilo energije, ali mislim da je taj neki strah od važnosti utakmice presudio da na terenu budemo mnogo ukočene i stegnute. Samim tim nije išao servis jer se stegla ruka. Onda ne postoje pravci napada, koji su postojali, bile smo u grču... To je bilo lako da se vidi. Taj strah je po mom mišljenju opravdan. Kad se igra polufinale, ne može niko da me ubedi da neka ekipa odigra skroz opušteno", pričala je u dahu Maja Ognjenović.

08.31 - Dominacija Jovane Preković

Srpska karatistkinja Jovana Preković bez poraza ulazi u polufinale. Ona je u grupi B ostvarila sve četiri pobede i kao prvoplasirana ide u borbu za zlato.

08.19 - Košarkašice nemoćne protiv Amerikanki - igraće za bronzanu medalju

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Sjedinjenih Američkih Država 59:79 u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

07.46 - Jovana Preković u polufinalu - nova medalja za Srbiju!

Srpska karatistikinja Jovana Preković plasirala se u polufinale Olimpijskih igara!

07.30 - Ubedljiv poraz odbojkašica Srbije - ostaje borba za bronzu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od SAD 0-3 (19:25, 15:25, 23:25) i neće igrati u finalu Olimpijskih igara u Tokiju.

07.28 - Košarkašice ubedljivo gube na poluvremenu

Srbija ubedjivo gubi na poluvremenu. Najefikasnije u američkom timu su Britni Grajner i Su Bird po 8 poena, a u redovima Srbije Ivon Anderson sa 10 i Sonja Vasić sa 4 poena.

07.12 - Jovana Preković krenula silovito - dve pobede na startu

U svom drugom meču, takmičila se sa Aleksandrom Grande Risko iz Perua i meč je za nju odlično počeo, jer je na startu došla do "Juka" iliti vođstva od 1:0, oštrim udarcem rukom u telo.

07.01 - Odbojkašice Srbije izgubile i drugi set

Amerikanke još jednom ubedljivo osvajaju set – 25:15.

06.37 - Odbojkašice Srbije izgubile prvi set

Amerikanke ubedljivo osvajaju prvi set – 25:19.

06.20 - Odbojkašice protiv Amerikanki za finale OI

Odbojkašice Srbije u polufinalu Olimpijskih igara boriće se sa Sjedinjenim Američkim Državama.

06.18 - Prva pobeda Jovane Preković

Pobedila je Maroknaku sa 3:1 i to Iponom na 8 sekundi pre kraja borbe. Odličan početak

06.00 - Košarkašice Srbije protiv Amerike traži put ka finalu

Srpske košarkašice u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju igraju protiv Sjedinjenih Američkih Država. Srpkinje od 6.40 po našem vremenu kreće u borbu za plasman u finale Olimpijskih igara u Tokiju, gde im je protivnik selekcija Sjedinjenih Američkih Države.

05.50 - Jovana Preković otvara "srpski dan"

Prva srpska sportistkinja koja izlazi na borilište biće Jovana Preković koja od 5 časova i 50 minuta po našem vremenu izlazi na tatami. Jovana ima meč broj 4, pa meč broj 11, zatim meč broj 16, pa meč broj 20.

Tagovi