Fudbaleri Vilstermana (©Reuters)
Fudbaleri Vilstermana (©Reuters)

Clasico Cochabambino: Ko je gazda u Kočabambi?

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.08.21. | 23:44

Poslednji meč 13. kola šampionata Bolivije odigraće u noći između četvrtka i petka (01.00) Vilsterman i Aurora

Duel Vilstermana i Aurore ne spada u neki značajniji derbi u Boliviji. Ipak, sa velikom pažnjom gledaće u Kočabambe meč koji je na programu u noći između četvrtka i petka od 01.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

Okršaj ova dva tima na španskom jeziku je poznat kao Klasiko Kočabamino, derbi četvrtog najvećeg grada u Boliviji, poznatog i kao grad večnog proleća.

Izabrane vesti

Ne cveta ipak cveće Vilstermanu i Aurori ove sezone. Sudeći po rezultatima koje su zabeležili u prvih 12 kola šampionata predstoji im borba za opstanak. Dobro, kažnjeni San Hoze, koji je sada u minusu sa poenima i Real Potosi su ubedljivo najslabiji, ali ni Vilsterman i Aurora nisu nešto značajnije bolji od njih.

(1,65) Vilsterman (3,70) Aurora (4,90)

Vilsterman je osvojio 12 bodova, a zanimljivo da još uvek nijednom nije remizirao ove sezone. To mu je bilo dovoljno samo za 14. poziciju. Aurora je 11, sa četiri osvojena poena više.

Prošle sezone je Vilsterman za malo ostao bez mesta u Kopa Libertadoresu. Bio je prvi ispod crte, pa je morao da se zadovolji učešćem u Kopa Sudamerikani. Aurora ni prošle sezone nije bila dobra, zavšila je na slaboj 11. poziciji.

Derbi Kočabambino se igra od 1955. godine, a do sada su se Vilsterman i Aurora sastali 147 puta, ne računajući prijateljske mečeve. Vilsterman je slavio 75 puta, a Aurora samo u 31 navrata.

Avijatičari su zbog tradicije isto koliko i dosadašnjih rezultata pod pritiskom, navijači će teško da prihvate mirno bilo kakav ishod osim pobede u derbiju. Neće ih opravdati ni to što imaju nekoliko povređenih igrača. Argentinac Kristijan Čavez je počeo da trenira, ali trebaće mu još nekoliko nedelja da dostigne optimalan nivo kondicije. On svakako neće biti u protokolu protiv Aurore, baš kao ni golman Arnaldo Himenez.

S druge strane Aurora neće moći da računa na Martina Barona, koji je suspendovan zbog isključenja koje je dobio u poslednjem minutu prošlog kola, u porazu od Strongesta sa 1:0. Bio je to četvrti uzastopni meč na kojem Aurora nije uspela da trijumfuje. Odsustvovaće i povređeni Omar Morales i Manuel Moreljo.

Vilsterman pati ove sezone najviše zbog rezultata u gostima. Na svom terenu je u seriji od tri uzastopne pobede, a to definitivno hrabri navijače Avijatičara. Poslednji put ova dva velika rivala sastali su se u decembru prošle godine, kada je rezultat bio 1:1.

BOLIVIJA 1 – 13. KOLO

Utorak

Palmaflor – Bolivar 2:2 (1:1)

Sreda

Independijente Petroleros – Real Poosi 2:1 (1:1)

Olvejz Redi – Bluming 5:1 (2:1)

Nasional Potosi – Santa Kruz 2:2 (2:1)

Četvrtak

Orijente Petrolero – San Hoze 4:0 (2:0)

Strongenst – Tomajapo 2:0 (1:0)

Rojal Pari – Gvabira U TOKU

Petak

01.00: (1,65) Vilsterman (3,70) Aurora (4,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bolivija 1Vilsterman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara