Foto: Star sport
Foto: Star sport

Brđani u kopačkama Galaktikosa: Evropski Čukarički ubedljiv protiv Hamarbija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.08.21. | 22:50

Beograđani pobedom (3:1) stekli značajnu prednost pred revanš u Švedskoj

Stadion Partizana, beli dresovi i fudbalski ples po meri najzahtevnijih fudbalskih sladokusaca. Ne, Humska nije drugi put u svojoj istoriji ugostila Galaktikose, iako je večeras, protiv Hamarbija Čukarički izgledao kao tim koji su nekada predvodili Figo, Zidan, Ronaldo i ostale zvezde Reala.

Raspoloženi Brđani, na krilima posebno inspirisanih Docića, Jankovića i Jovanovića potvrdili su da poseduju kvalitet za više od jedne evropske epizode i pobedom 3:1 napravili veliki korak u borbi za mesto u plej-ofu Lige konferencije.

Izabrane vesti

Razigrani rivali, odlučni u nameri da zadovolje ukus ljubitelja ofanzivnog fudbala ušli su u susret spuštenih gardova, a činjenica da je i Čukaričkom i Hamamarbiju jača strana ofanziva i brza tranzicija doprineli su da već u prvom delu igre budu viđena tri gola uz makar još toliko neiskorišćenih stopostotnih šansi.

Uvodnu inicijativu Čukaričkog bez konkretnog pokušaja da se ugrozi Dovin prekinuo je Ludvingson zapretivšii u 9. minutu, a akcija hitrog krila i Bojanića bila je dovoljna da nagovesti od koga će Beograđanima pretiti najveća opasnost.

Pokušaj švedskog predstavnika uticao je da i izabranici Dušana Đorđevića konkretizuju ofanzivu, te se golman gostiju na prvim mukama našao u 15. minutu posle odličnog pokušaja Docića iz slobodnog udarca. Kapiten belo-crnih sjajno je gađao sa ivice šesnaesterca, ali njegov udarac, kao ni popravni koji je imao Ndijae na odbijenu loptu nisu doneli promenu rezultata. Samo tri minuta kasnije Ludvigson je još jednom pokazao da je ubedljivo najbolji pojedinac u redovima gostiju, ali je senku na individualnu bravuru bacio nepreciznim udarcem.

Niz bezuspešno okončanih pretnji Čukarički je prekinuo u 21. minutu kontrom koju je inicirao Kajević, a u gol posle fenomenalnog slaloma pretočio Đorđe Jovanović. Centarfor srpskog predstavnika pokazao je u pravom svetlu ofanzivne kvalitete i obradovao preko 3.000 gledalaca na zapadnoj tribini stadiona u Humskoj.

Ipak, radost je trajala samo četiri minuta, a pokvario je Ludvingson praktično identičnom akcijom koja je donela prednost domaćinu.

Potpuno otvorene karte oba tima Čukarički je mogao da naplati ponovo u 35. minutu, ali je Ndijae iz stopostotne šanse na odbijenu loptu posle udarca Jankovića pogodio stativu. Propuštena idealna prilika nije kažnjena od strane gostiju, naprotiv, već u 40. minutu Ndijae se iskupio nesebičnom asistencijom sa levog boka za Docića, a kapiten Brđana je sa 15 metara doneo novu prednost Čukaričkom.

Po receptu iz prvog poluvremena Čukarički je nastavio i u drugom delu igre što je već posle sedam minuta rezultiralo novim pogotkom Docića, a ovaj put iskusnog vezistu sa golom je spojio Aleksa Janković.

Dva gola prednosti nisu uticala na igru domaćina koji je hrabro nastavio sa ofanzivom i u nastavku, a najviše razloga da žale što u Švedsku ne nose veću prednost belo-crni će imati zbog prilika Jovanovića i Čolića. Đaci Partizana bili su u centru pažnje u 61. i 86. minutu, ali je Jovanoviću nedostajalo pola koraka da centaršut Jankovića sa levog krila pretoči u novi pogodak, dok je Čolić sao četiri minuta nakon ulaska uputio sjajan udarac koji je Dovin ipak uspeo da zaustavi.

Uprkos činjenici da je sjajna igra mogla da donese možda i ubedljivije slavlje, Brđani će sa vrlo dobrom zalihom krenuti put Švedske, a revanš u Stokholmu zakazan je za 12. avgust.

Čukarički - Hamarbi 3:1 (2:1)

/Jovanović 21, Docić 40, 52 - Ludvigson 25/

Stadion Partizana

Gledalaca: 3.180

Sudija: Jevheni Aranovski (Ukrajina)

Čukarički (4-2-3-1): Petrović - Tanasijević, Šapič, Drezgić, Roganović - Docić, Kovač (od 83. Čolić) - Ndijae (od 87. Čolović), Kajević (od 66. Lukić), Janković (od 66. Kembel) - Jovanović (od 83. Rakonjac).

Hamarbi (4-3-3): Dovin - Paulsen, Fenger, Fjoluson, Žeaze - Andersen (od 77. Svedberg), Bojanić, Kalili (od 54. Ouatara) - Amo, Selmani, Ludvigson (od 54. Akam).

Žuti kartoni: Roganović, Šapić (Čukarički), Žeaze, Andersen, Svedberg, Bojanić (Hamarbi).


tagovi

ČukaričkiLiga konferencijeHamarbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara