TRAGEDIJA U REZERVATU U TANZANIJI: Lavovi napali decu koja su tražila izgubljenu stoku, ubili troje, povredili jedno
Foto: Youtube/Printscreen

divlje životinje

TRAGEDIJA U REZERVATU U TANZANIJI: Lavovi napali decu koja su tražila izgubljenu stoku, ubili troje, povredili jedno

Planeta -

Lavovi u svetski poznatom rezervatu Ngorongo u Tanzaniji ubili su troje dece koja su u parku prirode tražila izubljenu stoku.

Deca, stara između 9 i 11 godina, vratila su se kući iz škole i otišli su u šumu u blizini Ngorongoroa u potrazi za nestalim životinjama, rekao je Frans presu šef policije Džastin Masejo. "Tada su ih lavovi napali, ubili troje i povredili jedno", rekao je on.

Ngorongoro na severu Tanzanije se nalazi na listi svetkog nasleđe i dom je brojnim divljim životinjama uključujući lavoe, geparde i leoparde.

"Pozivam nomadske zajednice koje žive oko rezervata na oprez u blizini divljih životinja, naročito kada šalju decu da se bavi stokom. Na taj način će biti zaštićena i deca i njihove porodice", rekao je Masejo.

Tanzanija dozvoljava zajednicama pooput Masaija da napasaju stoku u blizini divljih životinja i da žive u nacionalnim parkovima. Problem je što oni često dolaze u sukob sa životinjama poput lavova i slonova koji neretko napadaju ljude, stoku i uništavaju useve.

Prošle godine, Tanzanija je preselila 36 lavova iz Nacionalnog parka Serengeti posle napada na ljude i stoku u obližnjim zajednicama.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track