Griliš podigao Sitijevu "desetku" i iz kase izbio 184.680.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.08.21. | 21:32

Šampion Engleske završio najveći posao u istoriji Premijer lige...

Bomba bombu stiže! Ovo je definitivno veče koje će se pamtiti. Nakon što je Barselona zvanično saopštila da Lionel Mesi ne ostaje na Nou Kampu, snažnom "paljbom" uzvratio je Mančester Siti. Posao ugovoren tokom vikenda upravo je ozvaničen - Džek Griliš je novi igrač šampiona Engleske!

Prvo što upada u oko jeste "desetka" koju je Griliš podigao, odnosno komentari koji su usledili na društvenim mrežama: jedna opcija manje za Lea Mesija. Da li je tako ili nije videćemo, ima vremena za takve analize. Sada da se posvetimo novom junaku ovog prelaznog roka i ciframa koje pomeraju istorijske granice u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Kao što je najavljivano proteklih dana na račun Aston Vile leglo je 117.000.000 evra (aktivirana izlazna kluzula), što je rekordna cifra plaćen za jednog engleskog fudbalera, a samim tim i rekord ostrvskog fudbala. Podsetimo, prethodni je držao Pol Pogba prelazeći iz Juventusa u Mančester Junajted - 105.000.000.

I tu nije kraj. Ovim transferom Pep Gvardiola učvrstio je sebe na vrhu liste menadžera koji su najviše potrošili na nove igrače (sada je već prebacio 1.200.000.000 evra), a Griliš je daleko najskuplja akvizicija u njegovoj karijeri.

Kada govorimo o ličnim uslovima Siti se prilično isprisio. Reprezentativac Engleske stavio je paraf na šestogodišnji ugovor koji podrazumeva nedeljnu platu od oko 235.000 evra. Prosta računica - ako ispuni sporazum do kraja Griliš će inkasirati 67.680.000 evra, dok će Građani na ovaj posao u paketu potrošiti 184.680.000 evra.

"Iza mene je nekoliko teških meseci jer sam ceo život navijač Aston Vile, ali kada sam video šta me čeka ovde nisam mogao da kažem ne. Oduševljen sam", kazao je Griliš u prvom obraćanju medijima kao igrač Sitija. "Trofeji su glavni razlog što sam došao. Menadžer je takođe ogroman faktor. Igrati za najboljeg trenera sveta - to je nešto što se ne odbija. Ne mogu da objasnim koliko sam srećan. Igrati sa De Brujneom i svim ostalim majstorima, kao i borba za trofeje, to je ostvarenje mog sna".

Rekord Premijer lige obaran je 17 puta od njenog osnivanja. Građani podižu lestvicu drugi put. Prethodno tako nešto dogodilo se 2008. kada su doveli Robinja iz Reala 32.500.000 funti.

Ne treba pominajti da je Griliš i novi klupski rekord Sitija, pošto je prebačena cifra plaćena za Rubena Dijaša prošle godine...

"Ovde sam več 24 sata. Ceo klub je neverovatan za mene i moju porodicu. Osećam kao da sam dugo ovde. Mislim da sam dobro izabrao, idemo po sve najvažnije trofeje - titulu i Ligu šampiona pre svega", podvukao je najskuplji Englez.

Pred Pepom Gvardiolom sada su izvesno neki izlazni transferi. Mediji nagoveštavaju da će se prvi razdužiti Bernardo Silva, ali nije isključen ni odlazak Rijada Mareza.


tagovi

Džek Grilišletnji prelazni rok 2021Transferi

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara