Borbena Voša izgubila od LASK-a, za nedelju dana revanš

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras od LASK-a sa 1:0, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.
Borbena Voša izgubila od LASK-a, za nedelju dana revanš
Foto: FK Vojvodina
Strelac u Novom Sadu bio je Peter Mihorl u 70. minutu. 
 
Vojvodina je utakmicu završila sa igračem manje, pošto je u nadoknadi isključen Luka Cucin. 
 
Već u drugom minutu, LASK je imao prvu ozbiljnu priliku, nakon kornera, Letard je bio najviši u skoku, lopta je prošla za malo preko prečke. Prvi ozbiljniji napad Voša je imala u devetom minutu, posle kombinacije sa Cucinom, Novevski se našao u dobro poziciji, ali je uputio loš centaršut. Pet minuta kasnije Voša je  još ozbiljnije pripretila, nakon prekida Mrkaić je šutirao, ali tik pored stative. LASK je najbliži golu bio u 17. minutu, Šmit je sa ivice šesnaesterca šutirao pored stative.
 
LASK je nastavio da igra na polovini Vojvodine, a u 26. minutu Pocman je sa ivice šesnaesterca gađao ugao, ali je Simić odlično intervenisao, baš kao i u sledećem napadu kada je iskosa prvi ugao gađao Šmit. I u 33. minutu Simić je maestralno reagovao kada je sa ivice šesnaesterca opasan udarac uputio Rener.
 
I pored dominacije gostujuće ekipe, Voša je pronalazila načine da dođe do opasnih situacija pred golom, u 35. minutu Čović je lepo proigrao Simića koji je uputio loptu u peterac, ali je odlično reagovala odbrana LASK-a. U finišu prvog dela igre tempo je malo opao, Voša se oslobodila pritiska, pa je na poluvremenu rezultat ostao nepromenjen.
 
Početkom drugog poluvremena, Đorđević je uveo Kabića umesto Mrkaića, a usledio je i veliki pljusak koji je znatno uticao na igru obe ekipe, pa je prva šansa viđena u 56. minutu i to kakva - Čović je uputio snažan udarac sa 25 metara i pogodio stativu.
 
LASK je prvi put u nastavku ozbiljnije pripretila u 62. minutu, iskosa sa desne strane šutirao je Šmit. Osam minuta kasnije, LASK je poveo, Mihorl je ostao sam na nekih dvadesetak metara, imao je vremena da se namesti i potom uputi neodbranjiv udarac uz samu stativu.
 
LASK je nakon vođstva očekivano stao na svoju polovinu i čuvao rezultat, dok je Voša pokušavala dugim loptama da se približi golu i opasnoj zoni, uveo je Slavoljub Đorđević i Bastajića umesto Veljka Simića, ali do kraja nije bilo promene rezultata. Devetak je još jednom oprobao sa distance, ali je šutirao direktno u golmana LASK-a.
 
U poslednjim trenucima trenucima utakmice Cucin je zbog starta sa leđa zaradio direktan crveni karton, pa je domaći tim meč završio sa igračem manje.
 
Revanš će se igrati narednog četvrtka u Klagenfurtu.
  • s

    06.08.2021 07:55
    s
    Sledi borba za opstanak u superligi Srbije.
  • miro

    06.08.2021 06:47
    nije lose
    dobro su se borili kolko su mogli.dosta su austrijanci kvalitetnija ekipa.nije ovo nista cekamo revand.aaajmoo voso
  • @Liga seminara

    06.08.2021 06:19
    E, a da je novi satadion
    E, a da je izgrađen novi stadion od jedno 150-350 miliona evra, sve bi to bolje izgledalo i nebi se baš tako primećivalo koliki je ovo jad za oči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.