Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.08.2021.

20:00

Čukarički srušio favorizovane Šveđane!

Fudbaleri Čukaričkog slavili su nad švedskim Hamarbijem rezultatom 3:1, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Izvor: MT

Autor: MT

Čukarički srušio favorizovane Šveđane!
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ekipa sa Banovog brda je domaćin bila u Humskoj, na stadionu Partizana, a pružila je fantastičnu partiju i ostvarila veliku pobedu.

Čukarički je od samog starta pokazao da se ne plaši rivala, koji za poraz ne zna osam utakmica zaredom.

Domaći su do vođstva stigli u 22. minutu, kada je Đorđe Jovanović poveo loptu prema kaznenom prostoru protivnika, namestio se na desnu nogu i pogodio ugao gola koji čuva Dovin.

Nije mnogo trajala radost belih, pošto je Gustav Ludvigson pobegao štoperima domaćih i rutinski matirao Petrovića.

Ovo nije sputalo našeg predstavika, baš kao ni veliki promašaj Ndiajea u 35. minutu, kada je pogodio stativu iz blizine na maltene prazan gol.

Isti igrač je pet minuta kasnije asistirao kapitenu Marku Dociću, vratio mu na povratnu, a ovaj u svom stilu levom nogom pogodio ugao, za novo vođstvo Čukaričkog.

Čuka nije stala ni u nastavku i već u 52. minutu stigla do novog pogotka. Strelac je ponovo bio Docić, ovoga puta na dodavanje Alekse Jankovića.

Do kraja susreta je bilo šansi na obe strane, a najbolje za domaće imali su Jovanović, kojem je falilo nekoliko centimetara, odnosno Čolić, koji je u finišu bio izblokiran.

Revanš je na programu za nedelju dana, a pobednik će u plej-ofu igrati protiv boljeg iz duela Ujpešt – Bazel.

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve