Košarka

Dončić bijesan: Desila se FIBA

Dončić bijesan: Desila se FIBA
Foto: Tanjug/AP | Dončić otkrio zašto je odbio šut za finale Olimpijskih igara

Najbolji košarkaš Slovenije Luka Dončić je bio veoma frustriran poslije poraza od Francuske (89:90) u polufinalu Olimpijskih igara.

Dončić je tokom cijelog susreta komunicirao sa sudijama, tražio bolji tretman na agresivnu odbranu Francuza nad njim, a pobjesnio je kada je Nikolas Batum izblokirao Kremena Prepeliča.

To je označilo poraz Slovenije koja će morati da se bori za bronzanu medalju, a Francuska će u finale sa SAD, koje je već pobijedila na početku ovog turnira.

Prolazeći ka svlačionici, Dončić je udario na najvišu instancu, Svjetsku kuću košarke.

"FIBA je vjerovatno srećna", dobacio je Dončić, a na pitanje šta se desilo odgovorio je:

"FIBA se desila", uzviknuo je rezignirani Slovenac.

Dončić otkrio zašto je odbio šut za finale Olimpijskih igara

Slovenački košarkaš Luka Dončić objasnio je zbog čega nije šutirao za pobjedu u polufinalu Olimpijskih igara protiv Francuske.

Dončić je odigrao novi sjajan meč i upisao triple-dabl, ali je izbjegao posljednji šut za pobjedu. Umjesto toga, dodao je za Klemena Prepeliča čiji je šut izblokirao Nikolas Batum.

Novinare je odmah poslije meča zanimalo zbog čega je sjajni košarkaš dodao i nije preuzeo odgovornost u najvažnijem trenutku meča.

"Batum je pomagao na meni, vidio sam da je Prepelič otvoren i bacio sam mu loptu. Prepelič je sjajno krenuo na prodor, ali dočekala ga je čudesna Batumova blokada. Ne možeš uvijek izabrati najpametniju odluku, ali ja sam izabrao ovu i ona je izabrala mene. Mislio sam da je to dobra prilika. Uostalom, bio sam i udvojen", rekao je Luka poslije meča.

Podsjetimo, Francuska je rezultatom 90:89 privela dramatičan meč kraju u svoju korist i tako izborila finale u Tokiju u kojem će igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije