Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 05.08.2021.

10:40

Krajišnik i Anderson o SAD: Borićemo se kao nikad

Svesne smo težine meča sa SAD i kvaliteta njihovog tima, ali mi smo tim koji se uvek bori do kraj, izjavila je košarkašica Srbije Tina Krajišnik.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Krajišnik i Anderson o SAD: Borićemo se kao nikad
Foto: FIBA.com

Srpkinje od 6.40 po našem vremenu kreće u borbu za plasman u finale Olimpijskih igara u Tokiju, gde im je protivnik selekcija Sjedinjenih Američkih Države.

SAD je u četvrtfinalu bila bolja od Australije, a u grupnoj fazi je ostvarila trijumfe protiv Nigerije, Japana i Francuske.

Amerikanke su poslednji poraz na Olimpijskim igrama doživele u polufinalu 1992. godine od Sovjetskog saveza i od tada imaju niz od 53 uzastopne pobede na olimpijskim košarkaškim turnirima.

"Biti u četiri ekipe na Olimpijskim igrama je veliki uspeh, ali mi smo tim koji se uvek bori do kraja. Svesne smo težine meča sa SAD i kvaliteta njihovog tima. Verujem da ćemo se dobro spremiti i ući motivisano i zašto da ne, pokušati da im prekinemo pobednički niz na Igrama. Mi smo tim koji ima mnogo kvaliteta ali istrajnost, borbenost i energija su aduti koji će nam sigurno pomoći i u polufinalu", rekla je centar srpskog tima Tina Krajišnik za sajt KSS.

Srbija je na Igrama u Tokiju u grupnoj fazi slavila protiv Kanade i Koreje, a doživela poraz od Španije, pre nego što je u četvrtfinalu ostvarila trijumf protiv Kine.

"Igranje protiv Sjedinjenih Država je veliki izazov za nas. Svi timovi na Igrama imaju ogroman kvalitet i dobro znamo kakvu ekipu ćemo imati za protivnika u polufinalu. Zahvalne smo na ovom izazovu i ulazimo u duel bez straha, jer nemamo šta da izgubimo. Pred nama je velika prilika i zbog toga ćemo se boriti kao nikad do sada i nećemo odustajati", rekla je je Ivon Anderson.

U drugom polufinalu od 13 sati sastaće se Japan i Francuska. Srbija je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, a pre mesec dana je na Evropskom prvenstvu u Španiji vratila titulu šampiona Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

2 h

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu