Predsednik Raisi položio zakletvu pred parlamentom

Iranski predsednik Ebrahim Raisi položio je danas zakletvu pred parlamentom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.08.2021.

17:44

Predsednik Raisi položio zakletvu pred parlamentom
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

On je formalno započeo svoj četvorogodišnji mandat u utorak kada je iranski vrhovni voda ajatolah Ali Hamnei potvrdio njegovu pobedu na izborima održanim u junu, preneo je Rojters.

"U prisustvu svetog Kurana i pred narodom, kunem se svemoćnim Bogom da će čuvati zvaničnu religiju zemlje i Islamske republike, kao i ustav zemlje", rekao je Raisi članovima parlamenta i stranim zvaničnicima koji su prisustvovali ceremoniji koja je prenošena uživo na državnoj televiziji.

Raisi, koji je pod američkim sankcijama zbog optužbi za kršenje ljudskih prava dok je bio sudija, obećao je da će preduzeti korake za ukidanje sankcija koje su smanjile iranski izvoz nafte i isključile ga iz međunarodnog bankarskog sistema.

"Iranski narod očekuje da će nova vlada poboljšati uslove za život ... Sve ilegalne američke sankcije protiv iranske nacije moraju biti ukinute", rekao je Raisi nakon polaganja zakletve, obećavši da će služiti naciji i poboljšati veze sa susedima.

On je naveo i da će nova vlada raditi na unapređenju ekonomije kako bi rešila nacionalne probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: