0
Auto Moto

FOTO: Twitter/ Valentino Rossi

NAJTUŽNIJI DAN ZA LJUBITELJE MOTO GP: Rosi odlazi u penziju!

Objavljeno: 05.08.21 u 17:27

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji, motociklista ikada odlazi u penziju. 

Legenda moto sporta, idol mnogima koji su počeli da se bave motociklizmom, čovek koji je ovaj sport izdigao iz prašine i doveo ga do ovde gde je sada, saopštio je danas odluku kojom je rastužio mnoge poznavaoce motociklizma širom sveta.

Rosi je zakazao konferenciju za medije pred trku na Red Bul Ringu i najavio odlazak.

„Ovo je veoma težak trenutak za mene, teško je znati da se neću trkati sledeće godine, ali bilo je sjajno. Ovo je bilo dugo, zabavno putovanje, biti 25-26 godina u Svetskom prvenstvu je neverovatno. Bilo je mnogo nezaboravnih trenutaka koje sam doživeo sa svojim timom i nemam mnogo toga još da kažem“, počeo je Italijan.

Već duže vreme pričao je o odlasku iz motociklizma.

„Imao sam dugu karijeru i srećom mnogo trka, imao sam neke pobede koje su manje ili više nezaboravne i predstavljaju čistu sreću. To je nešto zbog čega sam se smejao nedelju dana, deset dana. Teška je odluka bila, a li morate da shvatite da u svim sportu rezultati pravi razliku i mislim da je ova bila prava“, nastavio je popularni „Doktor

Velika želja mu je bila da vozi sa bratom.

„Imao sam šansu da vozim za svoj tim zajedno sa bratom, to je nešto bih voleo, ali u redu je i ovako, mislim. Imamo još pola sezone, biće teško kada stignemo na poslednju trku, a sada je samo trenutak da saopštim odluku. Ne mogu da se žalim“- završio je legenda ovog sporta.

Tokom karijere je sedam puta bio šampion „kraljevske“ kategorije, dok je u klasi od 125 i 250 kubika bio po jednom. Valentino Rosi je imao karijeru za pamćenje, a u njoj je bio pravi „Doktor„.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter