Bivši albanski premijer Beriša tužio Blinkena

Bivši albanski premijer Salji Beriša, koji je ranije stavljen na "crnu listu" SAD, podneo je tužbu pariskom sudu protiv Entonija Blinkena.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.08.2021.

17:31

Bivši albanski premijer Beriša tužio Blinkena
Foto: Depositphotos/ Kuzmafoto

Beriša je danas rekao da je tužbu u njegovo ime podneo advokat kog je angažovao nakon što je Blinken odlučio da ga "proglasi za personu ''non grata'' a posle Soroševih dezinformacija", prenosi prištinska Koha.

Kako je Beriša rekao, njegov advokat je pariskom sudu podneo tužbu i ona se zasniva na prethodnim presedanima i na univerzalnom principu da ''nema imuniteta za klevetu''.

Tužba se zasniva, dodao je, i na drugom univerzalnom principu da je ''onlajn kleveta svuda kažnjiva''.

"Pozivam sekretara Blinkena da u ime transparentnosti dostavi sudu sve dokaze koje ima protiv mene i moje porodice", rekao je Beriša na konferenciji za novinare.

Blinken je ranije ove godine objavio da su Sjedinjene Države zabranile Beriši i njegovoj porodici ulazak u tu zemlju, a kao razlog je naveo činjenicu da SAD zvanično smatraju da su bivši albanski predsednik i njegova porodica korumpirani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: