05. avgust  2021. 15.30  →  19.33 | Izvor: Tanjug, RTV

Obnova fiskulturnih sala u Pančevu do početka školske godine

PANČEVO -

Fiskulturna sala u Osnovnoj školi "Vasa Živković" u Pančevu biće kompletno sanirana do početka nove školske godine, a radove će sa skoro milion dinara finansirati Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

video icon

Ovo je danas izjavio resorni sekretar Dane Basta prilikom današnje prilikom obilaska škole, gde je rekao i da je Sekretarijat podržao i obnovu parketa u Osnovnoj školi "Bratstvo i jedinstvo", za šta je obezbeđeno 470.000 dinara.

pancevo, novo

"Aktivno radimo na ulaganju u školsku infrastrukturu i napretku školskog sporta, koji je baza za razvoj našeg vrhunskog sporta", kazao je Basta.

On je dodao da je saradnja sa Gradom Pančevom odlična, te da će biti nastavljena uglaganja u sport i stvaranje što boljih uslova da se deca bave njime.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović kazao je da će učenici pančevačkih škola dobiti kompletno obnovljene fiskulturne sale u kojima će moći na pravi način da se bave sportom.

"Danas smo dogovorili i neke pravce saradnje u budućnosti, s ciljem da unapredimo sportsku infrastrukturu, ali i da damo podršku Savezu za školski sport Vojvodine, kao i našim sportskim klubovima", rekao je Stevanović i dodao da je Pančevo grad sportskih šampiona, te da daljim ulaganjem u sport želi da održi taj imidž.

Danas su Osnovnoj školi "Vasa Živković" dodeljeni sportski rekviziti za nastavu fizičkog vaspitanja preko Saveza za školski sport Vojvodine.

Srodne vesti