Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka

Lokalne vesti - Četvrtak 05.08.2021 - 13:07

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije tokom meseca avgusta organizovaće predstavljanje dobrovoljnog služenja vojnog roka u pet gradova i opština u Republici Srbiji.

FOTO: MOD FOTO: MOD

Štandovi na kojima će zainteresovani mladići i devojke moći da se informišu o svim pojedinostima dobrovoljnog služenja biće postavljeni  7. avgusta u Žitištu i Valjevu, 14. avgusta u Vršcu, 19. avgusta u Loznici i 21. avgusta u Požegi.
 
To će, ujedno, biti prilika da oni, koji su već doneli odluku da pristupe Vojsci Srbije i dobrovoljno odsluže vojni rok, popune prijave na konkurs i započnu proceduru.

Interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka naročito je prisutno među mladima koji nameravaju da stupe u profesionalnu vojnu službu.

Poboljšanje uslova rada i životnog standarda pripadnika Vojske, značajna ulaganja u savremeno naoružanje i opremu te mogućnosti profesionalnog razvoja i usavršavanja doprineli su da u očima mnogih
mladića i devojaka sistem odbrane postane poželjan ambijent za ličnu i profesionalnu afirmaciju.
 
Zainteresovani građani će od pripadnika Ministartva odbrane i Vojske Srbije koji budu posetili njihova mesta biti u prilici da saznaju šta podrazumeva i kako izgleda dobrovoljno služenje vojnog roka i kakve prednosti donosi kada je reč o kasnijem zaposlenju u Vojsci.
 
Podsećamo da je javni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka stalno otvoren. Informator o dobrovoljnom služenju vojnog roka možete preuzeti na sledećem

linku:http://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/vojna_obaveza/Flajer_dobrovoljno_sluzenje_resized.pdf


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: