0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BRĐANI DOČEKUJU HAMARBI: Aleksa Janković veruje u trijumf! (FOTO)

Objavljeno: 05.08.21 u 10:16

Veliki izazov za Čukarički!

Ekipa sa Banovog brda u četvrtak 5. avgusta dočekuje Hamarbi. Utakmica 3. kola kvalifiakcija za ulazak u grupnu fazu Lige konferencija se igra na stadionu Partizana u glavnom gradu Srbije. Meč je zakazan za 21:00h.

Čukarički je odlično startovao ove sezone u oba takmičenja. Brđani su ostvarili dve pobede u Superligi Srbije, a u kvalifikacijama su upisali jedan trijumf i jedan remi.

U prvom kolu nacionalnog šampionata, Čukarički je savladao Voždovac rezultatom 2:0, a zatim je usledio trijumf protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca sa 2:1. Duel sa Sumgaitom u glavnom gradu Srbije je završen bez golova, a Brđani su u Azerbejdžanu slavili sa 0:2.

U četvrtak ekipu sa Banovog brda očekuje meč sezone, a za HotSport je govorio mladi Aleksa Janković. Brzonogi ofanzivac igra na visokom nivou i predstavljaće veliki problem za odbranu ekipe iz Švedske. 

FOTO: STARSPORT

Čukarički je napravio veliki iskorak plasmanom u 3. kolo kvalifikacija. Kakva su tvoja očekivanja pred današnju utakmicu?

AJ: Naravno da smo napravili veliku stvar! Mi smo ispisali istoriju kluba! Svi su zadovoljni, ali i dalje smo gladni i želimo da pobedimo u narednom susretu kako bi obezbedili učešće u plej-ofu i dogurali što je dalje moguće.

Ekipa pruža sjajne partije od samog starta sezone. Šta ističeš kao glavni adut Brđana?

AJ: Srećan sam jer imam zaista odlične saigrače. U ekipi je napravljen sjajan balans između mladih i iskusnih fudbalera. Takođe, imamo širok igrački kadar. U zaletu smo, ostvarili smo trijumf protiv Metalca u nedelju i sigurno je da u dobrom raspoloženju dočekujemo Hamarbi. Smatram da nas očekuje čvrsta utakmica i da će slaviti onaj ko bude fokusiraniji svih 90 minuta.

FOTO: STARSPORT

Odakle po tvom mišljenju preti najveća opasnost po gol Čukaričkog?

AJ: Ubeđen sam da najveća opasnost preti iz kontranapada. Po mom mišljenju, to je njihov glavni adut i najveći kvalitet. Utakmica svašta može da donese, videćemo.

Da li si do sada imao priliku da pratiš švedski fudbal i da li možeš da uporediš njihovo i naše nacionalno prvenstvo?

AJ: Iskreno nisam pratio njihov fudbal, ali Skandinavci su uvek čvrsti i igraju brzo. Odrađena je detaljna analiza i znamo šta da očekujemo. Smatram da smo odradili kvalitetnu pripremu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter