Читај ми!

Besne požari na Eviji, stanovništvo beži čamcima

Na grčkom ostrvu Eviji besni požar pa je seosko stanovništvo moralo da beži čamcima. Vatra se brzo širi tako da je veliki broj kuća na ostrvu uništen. Požar preti i predgrađima Atine.

Grčka je naredila nove evakuacije stanovništva sela u severnom delu Evije, koja su okružena velikim požarima, a od utorka su povređena trojica vatrogasaca.

Prema najnovijem naređenju, stanovnici i turisti u Kulurosu, Maruliju, Rovijesu i Palaiohoriju moraju da napuste svoje domove iz predostrožnosti na drugom najvećem grčkom ostrvu.

Vatrogasci, avioni za gašenje požara, opštinske ekipe i volonteri pokušavaju da obuzdaju vatru koja je počela u utorak u šumi kod sela Limni i delovalo je da je došlo do poboljšanja u gašenju požara, sve dok promena pravca vetra nije ponovo zapalila vatru i raširila se u raznim smerovima.

Situacija je posebno opasna u oblasti Drimonas, gde grupa monaha ne želi da izađe iz manastira Sveti David, iako je okružen vatrom.

"Situacija je veoma teška. Plamen je visok 30 do 40 metara u borovoj šumi, vatra je okružila manastir. Gušimo se od dima, ovo je noćna mora", rekao je manastirski starešina za državnu novinsku agenciju ANA-MPA.

U Turskoj požar koji besni u pokrajini Mugli stigao je do termoelektrane pa je sinoć naređena evakuacija zaposlenih. Sto šezdeset poožara je pod kontrolom, ali je izbilo nekoliko novih. Vatrogasci se trenutno bore sa četrnaest žarišta. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво