Rezzime jučerašnjeg dana (sreda): Dinamo i Atletiko obarali tikete

Vreme čitanja: 4min | čet. 05.08.21. | 06:49

Pogledajte ko vam je doneo novac 4. avgusta, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDEpogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas

ZAOKRUŽENO

OLVEJZ REDI - BLUMING (tip 1, kvota 1,15) – 5:1 (2:1)

Rapsodija Olvejz Redija. Sada već stvarno pokazuju da su uvek spremni. Opravdavaju ime. U strašnoj su seriji, a moć domaćina osetio je Bluming. Rafalnu paljba, pukla je petarda. Na vreme je Olvejz Redi otključao sef gostiju. Spakovao im je dva brza gola, gosti su se do poluvremena veratili, bili su u životu. A, onda u nastavku – potop. Gol za golom, dobro je po goste da nije bilo ubedljivije.

SPARTAK MOSKVA - BENFIKA (tip 2, kvota 2,30) – 0:2 (0:0)

Visile su Benfiki kvalifikacije za Ligu šampiona, obezbedili su ih Orlovi u poslednji čas - prava bi šteta bila da nisu. Benfika danas nema dodirnih tačaka sa onom prošlogodišnjom, sada liči na onaj tim koji je sposoban da pomrsi konce svima. Nad Spartakom je u Moskvi demonstrirala silu. Sitan vez Rafe Silve, poigravanje sa čuvarima, lepotica koja nije ušla i slalom po zelenom tepihu Otkritije arene. Revanš bi trebalo da bude puka formalnost ako Orlovi primene večerašnje automatizme, a Rafa Silva ponovo bude imao odrešene ruke.

Opširnije OVDE.

VADI DEGLA - AL AHLI (tip 2, kvota 1,25) – 1:2 (0:0)

Sve vredno pomena desilo se u nastavku. Prespavale su tobdžije sa obe strane prvo poluvreme. Vlažni barut se osušio tokom odmora, a onda su pokazali delić raskošnog arsenala. Karaba i Šerif doneli su Al Ahliju nedostižnih 2:0, domaćin je uspeo samo da prepolovi minus, ali ne i da ga u potpunosti neutrališe. Ovim trijumfom se Al Ahli izjenačio sa najvećim rivalom na vrhu tabele – Zamalekom.

STJARNAN – AKRANES (tip 1, kvota 1,65) – 4:0 (3:0)

Ništa Stjarnan ne prepušta slučaju. Rešio je Akranes do poluvremena. Kaznena ekspedicija za slabašni Akranas, koji ostaje zakucan za dno tabele. Fenjeraš je bio bez ikakve šanse. Gudmundson je probio odbrambeni bedem gostiju, a kada je brana pukla slila se kiša golova u Akranasov gol. Tri do poluvremena, pa povučena ručna. Anbo je u nadoknadi drugog stavio lični potpis.

AJAKS – LIDS (tip 1, kvota 1,72) – 4:0 (3:0)

Napunio je Ajaks mrežu Lidsa do vrha. Leteli su Kopljanici po terenu, naročito u prvom poluvremenu kada su i spakovali engleskom timu tri komada. Davi Klasen je načeo Lids, Šurs je duplirao prednost, a Gravenberh uvećao vožstvo do odlaska na odmor. Delovalo je da je to sve od Dušana Tadića i drugova, ali je u smiraj meča rezervni špic Danilo počastio sastav Marsela Bijelse još jednim golom.

PRECRTANO

DINAMO ZAGREB - LEGIJA (tip 1, kvota 1,80) – 1:1 (0:0)

Pred 4.597 gledalaca na Maksimiru, po očajnom terenu, zagrebački Dinamo i Legija iz Varšave odigrali su nerešeno 1:1 (0:0). Zagrepčani su poveli u 60. minutu sjajnim pogotkom Bruna Petkovića, Sa 11 metara na centaršut Luke Ivanušeca šutirao je glavom kao nogom, a albanski vezista Ernest Muči je zaledio Maksimir u nastavku meča i uneo ogromnu neizvesnost pred revanš u Varšavi.

Opširnije OVDE.

FERENCVAROŠ - SLAVIJA PRAG (tip 2, kvota 2,50) – 2:0 (1:0)

Veliki korak je napravio prvak Mađarske ka Ligi šampiona, u kojoj je igrao prethodne sezone. Ima dva gola prednosti pred revanš u Pragu sledeće nedelje, ali biće pod strahovitim pritiskom u prestonici Češke, jer je Slavija i u poslednjih 20 minuta u Budimpešti držala zeleno-bele u šahu, ali taj pritisak nije uspela da kruniše makar jednim golom.

Opširnije OVDE.

HABNARFJERDUR – HK KOPAVOGUR (tip 1, kvota 1,85) – 2:4 (2:3)

Prštalo je u prvom poluvremenu na Islandu. Proradila su dva vulkana. Erupcija. Domaćin je poveo u prvom minutu susreta preko Jonsona. Od tada kreće rolerkopster. Obrnuli su gosti vodu na svoju vodenicu, poveli, pa primili novi gol u prvih 45 minuta. U nadoknadi su se obezbedili sa novim vožstvom, a na startu drugog poluvremena urezbarili četvorku za tri boda.

KADIZ – ATL. MADRID (tip 2, kvota 1,75) – 1:1 (0:1)

Nova sezona Primere kuca na vrata, a Atletiko Madrid je naciljao trofej. Čolo Simneone nigde ne mrda sa Vande Metropolitano, slaže kockice i želi da ponovi prošlogodišnje dostignuće – zadrži šampinsku titulu u vlasništvu Jorgandžija. Ipak, u pripremnim utakmicama Atletiko Madrid ne briljira. Sa Kadizom je remizirao, Perea je poništio gol Karaska, a Jorgandžijama je ostao još samo jedan pripremni meč do premijere u Španiji – sa Fajenordom.

MELGAR – KUSKO (tip 1, kvota 1,70) – 2:2 (1:2)

Izvanredno je Melgar otvorio sezonu, ali mu ovaj remi sa Kuskom na domaćem terenu nije bio potreban. Odneo mu je samostalnu prvo poziciju. I sa nerešenim ishodom je lider, ali je na deobi prve pozicije. A, mogao je da ostane na svom uporištu bez ijednog boda. Imao je Kusko vođstvo na poluvremenu, hitao je ka prvoj pobedi u sezoni do koje bi verovatno i došao da na scenu nije stupi rezervista Vidales. Bilo mu je potrebno 12 minuta na terenu da pogodi metu.



tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara