Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sinančević: Nisam spavao, bio sam iscrpljen, mogu mnogo bolje

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.08.21. | 06:33

Srpski bacač kugle verovao da će imati bolji rezultat u finalu Olimpijskih igara od 20.89 metara

(od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Tokija)

Kugla Armina Sinančevića u finalu Olimpijskih igara letela je 20.89 metara. Takva daljina bila je dovoljna za sedmo mesto na konačnoj listi. U kvalifikacijama je naš atletičar imao bolji hitac – 20.96, ali čak i da ga je ponovio sada, ostao bi na istoj poziciji.

Izabrane vesti

Tri njegova rivala su bacila preko 21 metar, dvojica preko 22, a olimpijski rekorder Rajan Kruzer u poslednjem pokušaju preko 23, tačnije 23.30 metara.

Naravno da sam zadovoljan, ali mogu sigurno mnogo bolje. Međutim, ne danas, jer sam se osećao mnogo iscrpljeno. To je i posledica toga što je plan bio da u putu ne spavamo uopšte da bih ovde spavao noću. Ali nisam uspeo ovde da sklopim nekoliko sati, a kamoli više što bi bilo normalno“, objasnio je Armin Sinančević.

Plasman u finale je za debitanta na ovom takmičenju ipak mora da se okarakteriše kao pozitivan učinak.

Veliko je sedmo mesto, finale Olimpijskih igara. Posle prva tri hica mislio sam da ću doći do 21,50. Verovao sam da sam danas toliko vredeo. Ali za više sigurno nisam, jer nemam formu kao što sam imao pre mesec dana, kada sam na treninzima bacao preko 22 metra. Tada sam se nadao da ću se ovde boriti za medalju“.

Za Armina je važno da njegovi rezultati idu uzlaznom putanjom.

Ovo su moje prve Olimpijske igre. Na prvom Svetskom prvenstvu pre tri godine bio sam među 12, na prvom evropskom ove godine među šest, sada sedmi... Mislim da je to za debitanta veliko. Idemo dalje, videćemo se narednih godina. Moram više da treniram. Kratko sam u atletici“, poručio je Armin.

Prva tri bacača su danas imala neverovatne rezultate, mnogo bolje nego pet godina ranije u Riju. Kruzer, Kovač i Volš će ga sigurno pogurati da na narednim takmičenjima bude bolji.

Naravno da će me motivisati. Nadao sam se da ću se priključiti njima u prvoj trojci. Ne da bacim kao oni, ali sigurno preko 22 metra. Ali danas sam se osećao iscrpljeno. Nisam spavao. Oni su ljudi spremni duplo od mene. Mnogo više godina u atletici. Ali, tu sam, među najboljima. Idemo dalje“, završio je izlaganje Armin Sinančević.


tagovi

bacanje kugleArmin SinančevićOlimpijske igre 2020tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara