UNPROFOR JE MENE I LAZANSKOG ZAUSTAVIO, ONI SU BILI NAORUŽANI! Vesna De Vinča o gestu pokojnog Lazanskog koji će zauvek pamtiti
Vesna Jugović i Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen/Youtube, Damir Dervišagić

NIKAD ISPRIČANA PRIČA

UNPROFOR JE MENE I LAZANSKOG ZAUSTAVIO, ONI SU BILI NAORUŽANI! Vesna De Vinča o gestu pokojnog Lazanskog koji će zauvek pamtiti

Društvo -

O preminulom Miroslavu Lazanskom u suzama je govorila Vesna Jugović, njegova prijateljica, koja o njemu pamti mnogo anegdota

Jedna od anegdota je i njihov susret sa naoružanim pripadnicima UNPROFOR-a u Banjaluci. Posebno ju je tada fascinirala ležernost sa kojim je Miroslav uspeo da reši situaciju.

- Na ulici su nam se jednom prilikom, davno je to bilo, isprečili pripadnici UNPROFOR-a. Bili su naoružani, a Miroslav je nadmeno stao ispred njih. Nisam mu videla strah na licu, a zaustavili su nas kao da smo nekakvi kriminalci. Žustro je izvadio legitimaciju, ne pokazujući strah - ispričala je naša sagovornica.

Vesna je za Kurir govorila da je često putovala sa Lazanskim. Kako je rekla, vreme sa njim je uvek bilo takvo da je posle druženja sa njim mogla da se smeje narednih deset dana.

- Uvek su nam se dešavale neke anegdote. Ipak, o njegovoj hrabrosti i neustrašivosti sam često govorila, jer sam lično i videla koliko je neustrašiv muškarac bio - rekla je ona.

Inače, Vesna Jugović veoma je teško podnela vest o iznenadnoj smrti svog velikog prijatelja Miroslava Lazanskog, ambasadora Srbije koji je iznenada preminuo u Beogradu u 71. godini života.

Ona je za Kurir rekla da joj je bila velika čast što je takvog čoveka "moralno utemeljenog i etičkog gorostasta" imala u životu čak 30 godina.

Ona je u suzama govorila za Kurir o svom drugu, o svemu što su zajedno doživeli....

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track