Najnovije vesti
Vesti Svet
U Brazilu od korone preminulo više od POLA MILIONA ljudi, blago smanjenje broja slučajeva u Rusiji

U Brazilu od korone preminulo više od POLA MILIONA ljudi, blago smanjenje broja slučajeva u Rusiji

Brazil je zabeležio 40.716 novozaraženih od korona virusa u protekla 24 sata, kao i 1.175 preminulih, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Brazil koronavirus Foto: Zuma Press / Fepesil / Profimedia
Brazil koronavirus

Ova južnoamerička zemlja do sada je registrovala ukupno 20.026.533 slučajeva kovida 19 od početka pandemije, prenosi Rojters.

Broj smrtnih slučajeva dostigao je 559.607, po čemu je Brazil na drugom mestu u svetu.

Turska poziva na vakcinaciju

Tursko ministarstvo zdravlja saopštilo je da su danas registrovana 26.822 nova slučaja korona virusa, što je najveći broj još od 1. maja.

U protekla 24 sata od posledica kovida 19 preminule su 122 osobe, saopštilo je ministarstvo, prenosi agencija TASS.

Pročitajte još

Usled porasta broja novozaraženih turske vlasti su pozvale građane da se masovnije vakcinišu.

Prema podacima ministarstva, do sada je više od 74 miliona ljudi vakcinisano, od kojih je 41 milion primio prvu dozu.

SZO: Stabilizacija u Rusiji

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je registrovala stabilizaciju i blago smanjenje broja slučajeva korona virusa u Rusiji, izjavila je danas izaslanica SZO u Rusiji Melita Vujnović.

- Gledajući evropske zemlje, primećujemo da postoji porast broja novoinficiranih korona virusom, ali kada je reč o Rusiji veoma smo srećni što vidimo stabilizaciju i blago smanjenje broja novoobolelih - rekla je Melita Vujnović.

Istovremeno, izvršna direktorka Udruženja turoperatora Rusije (ATOR) Maja Lomidze izjavila je danas za TASS da ruski turoperatori ne vide direktne znake oporavka turističkog sektora, ali da u Rusiju dolaze velike grupe turista iz Evrope i sa Bliskog istoka.

- Velika Britanija, Austrija, Nemačka, Izrael i Francuska su zemlje iz kojih nam dolazi najveći broj turista, ali u Rusiju dolazi i veliki broj turista iz NR Kine - izjavila je Maja Lomidze.