Stanojević: Nismo favoriti 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana su oslabljeni stigli u Soči gde ih čeka duel sa istoimenom ekipom u četvrtak od 18:00 časova po našem vremenu. Da bi nastavili takmičenje u kvalifikacijama za novoformirano takmičenje moraće da preskoče tešku prepreku.

„Mi smo povlašćeni u žrebu. Jasno je kakav nam je status u Evropi. Imamo više iskustva, ali ne možete biti favorit protiv tima koji je bio na nekoliko bodova od drugoplasirane ekipe u jakoj ruskoj ligi. Bez obzira na svo iskustvo ne možemo da se nazivamo favoritima, ali znamo kakav status imamo u Evropi“, rekao je trener crno-belih Aleksadar Stanojević.

„Oni imaju dosta novih igrača, imaju iskusne fudbalere, ne bih govorio o individualnom kvalitetu, znaju oni sami koji su to igrači. Otišao im je najbolji napadač, stigla je zamena. jači su kao tim nego individualno. Svima je jasno da imaju dobre pojedince, ne bih o imenima. Oni sada ulažu mnogo više nego mi. Imali smo mečeve sa ruskim klubovima, oni su pobeđivali, ali mi želimo da budemo deo Evrope, tako se spremamo i tako razmišljamo“, naveo je Stanojević.

Bibras Natho ima iskustvo igranja u Rusiji, nosio je dres Rubina i CSKA pre dolaska u Partizan.

„Uvek je posebno vratiti se i igrati u Rusiji. Proveo sam osam godina karijere ovde. Ovo mi je kao druga kuća. Dolazim sa svojim timom da pobedim i to želim. Imam neke prijatelje protiv kojih ću igrati. Poznajem klub, naš stručni štab je odradio posao, pripremio nas i bićemo spremni“, rekao je Natho.

Utakmica u Sočiju će zbog epidemiološke situacije biti igrana bez publike, za nedelju dana je revanš u Beogradu.

„Situacija se menja iz nedelje u nedelju, ne možemo da znamo šta će biti naredne nedelje. Nije lepo kada igrate bez navijača, mi, fudbaleri ih volimo i želimo da igramo pred njima. Oni nam daju dodatnu energiju i snagu, sa njima možemo da napravimo sjajne stvari. Što se Lige konferencija tiče, prvi put se igra. Imate veći broj klubova koji mogu da igraju u Evropi. Znaće se mnogo više posle ove prve sezone“, zaključio je Natho.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari