FOTO: Požari širom Grčke, Atina u dimu, letovališta za sada nisu ugrožena

Širom Grčke gori čak 78 požara, temperature prelaze 40 stepeni, a letovališta za sada nisu ugrožena, javlja RTS.
FOTO: Požari širom Grčke, Atina u dimu, letovališta za sada nisu ugrožena
Foto: FoNet/AP
Atina je prekrivena dimom i pepelom, jer još uvek nije ugašen požar u njenom severnom predgrađu.
 
U Atini je zatvoren i deo auto-puta. Očekuje se da će požar biti uskoro ugašen, jer je od 10 žarišta danas ostalo samo jedno.
 
I dalje gori vatra na Peloponezu, ali je pod kontrolom.
 
 
U Atini, današnji bilans je da ljudskih žrtava nije bilo, ali je uništeno 12,5 hektara zemlje, više od 90 kuća, veliki broj automobila, a štetu je pretrpelo i tridesetak firme koje se nalaze u blizini vatrene stihije.
 
U velikom delu severnih predgrađa sinoć od dima nije moglo da se spava, a pepeo se vidi na automobilima, kućama i terasama.
 
Na gašenju požara angažovano je više od 500 vatrogasaca, 200 vozila, 20 aviona i helikoptera.
 
Što se tiče uzroka požara, do sada se zna da je to verovatno varničenje na trafostanici, u uslovima jako velikih temperatura poslednjih dana u Atini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.