04. avgust  2021. 18.21  →  05. avgust  2021. 23.34 | Izvor: RTV

Borbena Voša izgubila od LASK-a

NOVI SAD -

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od LASK-a rezultatom 0:1 (0:0) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

video icon

Strelac jedinog gola na meču bio je Mihorl u 70. minutu.

Treneri su na teren izveli sledeće sastave:

Vojvodina: N. Simić – Cucin, Kovačević, Stevanović, Devetak – Busnić, Topić – Novevski (od 68. Zukić), Čović, V. Simić (od 86. Bastajić) – Mrkaić (od 46. Kabić).

LASK: Šlager – Rener, Filipović, Vajsinger, Letard (od 74. Marešić) – Mihorl, Grgić, Pocman (od 46. Fleker) – Karamoko (od 62. Balić), Gojdžinger (od 62. Hjon-Seok), Šmit.

Već u drugom minutu, LASK je imao prvu ozbiljnu priliku, nakon kornera, Letard je bio najviši u skoku, lopta je prošla za malo preko prečke. Prvi ozbiljniji napad Voša je imala u devetom minutu, posle kombinacije sa Cucinom, Novevski se našao u dobro poziciji, ali je uputio loš centaršut. Pet minuta kasnije Voša je još ozbiljnije pripretila, nakon prekida Mrkaić je šutirao, ali tik pored stative. LASK je najbliži golu bio u 17. minutu, Šmit je sa ivice šesnaesterca šutirao pored stative.

LASK je nastavio da igra na polovini Vojvodine, a u 26. minutu Pocman je sa ivice šesnaesterca gađao ugao, ali je Simić odlično intervenisao, baš kao i u sledećem napadu kada je iskosa prvi ugao gađao Šmit. I u 33. minutu Simić je maestralno reagovao kada je sa ivice šesnaesterca opasan udarac uputio Rener.

I pored dominacije gostujuće ekipe, Voša je pronalazila načine da dođe do opasnih situacija pred golom, u 35. minutu Čović je lepo proigrao Simića koji je uputio loptu u peterac, ali je odlično reagovala odbrana LASK-a. U finišu prvog dela igre tempo je malo opao, Voša se oslobodila pritiska, pa je na poluvremenu rezultat ostao nepromenjen.

Početkom drugog poluvremena, Đorđević je uveo Kabića umesto Mrkaića, a usledio je i veliki pljusak koji je znatno uticao na igru obe ekipe, pa je prva šansa viđena u 56. minutu i to kakva – Čović je uputio snažan udarac sa 25 metara i pogodio stativu.

LASK je prvi put u nastavku ozbiljnije pripretila u 62. minutu, iskosa sa desne strane šutirao je Šmit. Osam minuta kasnije, LASK je poveo, Mihorl je ostao sam na nekih dvadesetak metara, imao je vremena da se namesti i potom uputi neodbranjiv udarac uz samu stativu.

LASK je nakon vođstva očekivano stao na svoju polovinu i čuvao rezultat, dok je Voša pokušavala dugim loptama da se približi golu i opasnoj zoni, uveo je Slavoljub Đorđević i Bastajića umesto Veljka Simića, ali do kraja nije bilo promene rezultata. Devetak je još jednom oprobao sa distance, ali je šutirao direktno u golmana LASK-a.

U poslednjim trenucima trenucima utakmice Cucin je zbog starta sa leđa zaradio direktan crveni karton, pa je domaći tim meč završio sa igračem manje.

Revanš meč na programu je za sedam dana u Klagenfurtu.

Đorđević: Idemo hrabro u revanš

Trener fudbalera Vojvodine Slavoljub Đorđević smatra da je prva utakmica protiv austrijskog LASK-a bila neizvesna, ali da ovaj dvomeč nije završen.

"Bila je ovo neizvesna utakmica. LASK je tvrda ekipa, ozbiljna, igraju direktan fudbal, fizički su dosta jaki. Mislim da su moji momci igrali jako tvrdo, borbeno i disciplinovano. LASK nije pokazao koliko se očekivalo, mi smo čekali našu šansu, bili smo i malo smušeni, ali ja sam i dalje optimista. U revanš idemo hrabro, nemamo šta da izgubimo, daćemo sve od sebe i nadam se da ćemo proći", izjavio je Đorđević, a preneo klupski sajt.

"Želim da se zahvalim i navijačima koji su nam dali ogroman vetar u leđa i to im je potrebno. Ovi momci imaju ogroman potencijal, ja u njih ne sumnjam, vreme će pokazati da je ovo dobra ekipa",rekao je Đorđević.

Trener Vojvodine je rekao da se igraju dve utakmice i da je ovo samo prvo poluvreme.

"I da smo dobili 1:0, sve bi bilo isto. Igraju se dve utakmice, ovo je prvo poluvreme. Ne vidim da će oni u revanšu mnogo drugačije da igraju nego sada, dok mi imamo problem na desnom beku, jer je Cucin dobio crveni karton. Napravićemo ekipu, sada se okrećemo Voždovcu, pa ćemo da se pripremimo najbolje što umemo",izjavio je on.

Đorđević se nada i da će za revanš meč moći da računa na povređene Vukadinovića i Neškovića.

"Iskreno se nadam da će Vukadinović i Nešković biti spremni. Registrovali smo ih za revanš, jer bi nam zaista mnogo značila njihova pomoć i verujem da mogu da budu spremni. Daćemo im šansu protiv Voždovca, ako budu igrali, siguran sam da će biti u konrekurenciji za revanš",rekao je Đorđević.

 

Tagovi