FOTO: Carinici zaplenili skoro tri tone neprijavljenih pomorandži

Carinici su, prilikom kontrole kamiona u Preševu, otkrili oko tri tone svežih pomorandži više u odnosu na prijavljenu količinu tog voća, saopštila je Uprava carina Srbije.
Kako se radi o lako kvarljivoj robi, kontrola i istovar su obavljeni 3. avgusta u prostoru uvoznika iz Vranja, gde je konstatovano 2.700 kilograma neprijavljenog voća, poreklom iz Južne Afrike.
 
Sud je u hitnom postupku doneo rešenje kojim je stranom prevozniku izrečena novčana kazna.
 
Pomorandže su trajno oduzete i naložena je hitna prodaja, navodi se u saopštenju.
  • Mile rent-a mozak

    05.08.2021 11:59
    Sjebaše Open Balkan drugi dan. Niko nije obavestio carinike da "roba" treba nesmetano da prolazi.
  • Јое

    05.08.2021 08:16
    Погрешан производ
    Али је зато шлепер "белог" прошао без проблема.
  • Steva

    04.08.2021 21:25
    tetka iz kanade
    Oooo pa ovo je težak prekršaj i udar na budžet r.srbije i zato je naložena hitna prodaja i pare hitno u budžet koji je rupa bez dna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.