Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Srbija ima prvog putnika na sledeće Igre – Novak: Vratiću se za tri godine u Pariz još jači

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.08.21. | 18:07

„Žao mi je što se ovo iskustvo nije završilo jednom od medalja“, kaže najbolji teniser sveta

Može Srbija već sad da računa da ima jednog sigurnog putnika na Olimpijske igre 2024. godine u Parizu!

I to ne bilo kojeg, već najboljeg tenisera sveta – Novaka Đokovića. Nastup u Tokiju se nije završio kako smo očekivali, umor, pritisak, povreda bili su koktel koji su slomili prvog reketa sveta u napadu na Zlatni slem.

Izabrane vesti

Teško je Đoković podneo taj neuspeh, nije došao ni do bronze, ali – ne odustaje. Posle nekoliko dana provedenih u miru, u vidanju olimpijskih rana, Novak je poručio preko instagrama da će igrati u Parizu!

Imaće tada 37 godina, ali njegovo zdravstveno stanje i telo su takvi da mu to neće biti nikakva prepreka. A, mladih lavova od kojih mu preti opasnost da ga potisnu u drugi plan, za sada još nema. Sve je u karijeri Đoković osvojio, ostalo je još olimpijsko zlato. I zato će dati sebi još jednu šansu.

Velika je čast bila predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama. Žao mi je što se ovo posebno iskustvo nije završilo sa jednom od medalja za mene, ali me to čini još motivisanijim da nastavim sa radom i da se vratim još jači u Pariz za tri godine. Svu sreću želim našim sportistima, koji nastavljaju borbu za medalje! Navijamo“, poručio je Novak Đoković.

Ove godine olimpijsko zlato osvojio je Aleksander Zverev, koji je u polufinalu turnira iskoristio ogroman pad u Novakovoj igri i napravio preokret iz maltene izgubljene situacije.

Đoković u karijeri ima samo bronzu sa Igara u Pekingu 2008. godine. Četiri godine kasnije u Londonu je bio četvrti, isto kao sada u Tokiju, dok je u Rio de Žaneiru eliminisan u prvom kolu od Huana Martina del Potra.

Međutim, daleko od toga da je srpski as, teniski kralj, ostao bez motiva za ovu godinu. Čeka ga u Njujorku lov na Grend slem, dostignuće koje niko u muškom tenisu nije napravio još od Roda Lejvera 1969. godine. A, prljava kampanja protiv Đokovića, da se zaustavi na tom istorijskom putu, uveliko je počela...


tagovi

Novak ĐokovićTenisOlimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara