Linkovi

Crna Gora: 257 novih slučajeva, dvije osobe preminule od Kovida 19


Najviše novih slučajeva je u Budvi i Podgorici
Najviše novih slučajeva je u Budvi i Podgorici

Zvaničnici zdravstva u Crnoj Gori saopštili su u srijedu da su u posljednja 24 sata registrovano novih 257 slučajeva koronavirusa i prijavljena dva smrtna slučaja.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje i druge laboratorije koje se bave dijagnostifikovanjem koronavirusa analizirale su 2.824 uzoraka i potvrdile novih 229 slučajeva među građanima Crne Gore i 28 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore”, navodi Institut za javno zdravlje.

Prema IJZ, udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za jučerašnji dan je iznosio 9.1 odsto, a najviše novooboljelih je registrovano u Podgorici i Budvi.

“Tokom jučerašnjeg dana IJZCG su prijavljena dva smrtna ishoda, kod osoba starosti 64 i 73 godine iz opština Bar i Plav”, navodi Institut.

Prema zvaničnoj staristici, ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.633.

IJZ navodi da je u Crnoj Gori aktivno 1.875 slučajeva, a od početka epidemije sredinom marta, ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije u Crnoj Gori je 102.660.

XS
SM
MD
LG