Zabicer i Kimih (©Reuters)
Zabicer i Kimih (©Reuters)

Bajern uzvraća udarac: Kimih šmekerski, sam ispregovarao oko novog ugovora; Zabicer stiže kao kapitalac

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.08.21. | 17:31

Bavarci se uskoro nadaju da potpisuje i Gorecka...

Za ono što dobro poznaju njihov DNK i upućeni su u njegovo poslovanje nije bilo pitanje da li će, već kada će. Bavarski gigant posle nekoliko meseci tihovanja tokom kojih se trudio da zadrži integritet i ne padne na menadžerske ucene što bi unizile instituciju zvanu Bajern (slučaj Alaba, prepoznajete već), rešio je da "uzvrati udarac".

Slučajevi Tonija Krosa i pomenutog Alabe davale su nadu evropskoj konkurenciji da bi koliko idućeg leta jedan od najboljih univerazalaca sveta Jozua Kimih mogao da postane najpoželjnija lovina, međutim u Zebener šterase predupredili su tako nešto. Kako ekskluzivno javlja Bild u ponedeljak je održan ključni sastanak koji napokon razveselio sve u klubu, pa i Kimiha koji je sam došao na pregovore. Bez menaždera, bez bilo kakvih zastupnika... Nemački reprezentativac ispregovarao je lično o svim detaljima ugovora. Otuda je sve išlo kao po loju, otkriva isti izvor. Ruka ruci i - dogovor je tu.

Izabrane vesti

Ostalo je samo da klupski advokat izradi nacrt sporazuma koji će dve strane parafirati. Dakle, sada je sve stvar forme.

Bild je otkrio i one ključni stvari iz ugovora. Pa kaže: Jozua Kimih ostaće u Bajernu do 2026. godine i za to će biti nagrađen velikim povećanjem plate. Njegova dosadašnja primanja (oko 10.000.000 evra) gotovo će biti duplirana, što će reći da Kimih postaje prvokategornik kada su u pitanju plate u minhenskom klubu. Više od njega primaće samo Robert Levandobski. On će primati nešto više od Leroja Sanea, odnosno u rangu Tomasa Milera i Manuela Nojera.

"Jozua je kapiten budućnosti i veliki kapital našeg kluba", kazao je u maju prošle godine Karl Hajnc Rumenige.

Ako je neko i posumnjao u reči jednog od najmoćnijih ljudi Bajerna više nema razloga da to čini.

I još jednom - sve je ostalo u domenu "normale". Platni razredi nisu poremećeni...

Još dve zvezde minhenskog kluba u procesu se pregovora oko novog ugovora. Sa Kingslijem Komanom (ugovor do 2023) pregovori su zapali u ćorsokak, pošto Francuz želi platu na nivou Saneove, dok mu Bajern nudi značajno manje - do 15.000.000. Nešto bolje situacija je u slučaju Leona Gorecke koji i jeste prioritet, imajući u vidu da je ušao u poslednjih 12 meseci.

Posle "ledenog doba", piše Bild, a na talasu vesti kako je sve glatko prošlo sa Kimihom, u klubu očekuju da će razgovori sa Goreckinim predstavnicima narednih dana konačno krenuti u pravom smeru.

Uporedo s novim ugovorima Bajern radi na jačanju veznog reda. Izbor je pomalo neočekivano pao na kapitena RB Lajpciga Marcela Zabicera. A stigla je potvrda od čoveka najbolje upućenog u dešavanja u Minhenu. Kristijan Falk čak tvrdi da su se pregovori zahuktali...

Zabiceru ugovor ističe idućeg leta, Bikovi su zamenu doveli (Dominik Soboslaj) i nemaju ništa protiv prodaje iskusnog Austrijanca. S druge strane, Bajern teško da je mogao bolje da izabere za taj novac. Nemački mediji predviđaju - realizacija transfera ne stajala više od 18.000.000 evra.

Logički gledano, to bi mogla da bude dobitna kombinacija. Bajernu treba igrač za srce terena da pojača konkurenciju, a Julijan Nagelsman ima apsolutno poverenje u momka s kojim je sarađivao dve godine u Saksoniji.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Džošua KimihMarsel ZabicerTransferi

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara