');
Najnovije vesti
Blic Vesti Beograd

Cevi po Beogradu pucaju kao da je minus, VODOSKOCI na sve strane grada: Građani zbunjeni prizorom poplavljenih ulica

Sinoć je reka vode potekla kod Šumica, haos je bio na Petlovom brdu, dok je danas vodoskok iz šahta zabeležen u na nekoliko lokacija u Zemunu i u Ulici Slobodana Lale Berberskog na Zvezdari. Čini se da pucaju cevi kao da je -10, a ne +30.

Slušaj vest
0:00/ 0:00

Juče i danas na društvenim mrežama kruže snimci reka koje iz šahotva teku ulicama Beograda. Čini se da cevi pucaju kao da je napolju minus.

Kako kažu iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije", to nije neobično, reč je uglavnom o sitnim kvarovima koji se brzo saniraju.

Slobodana Lale
Foto: Instagram/moj_beo_grad / screenshot
Slobodana Lale

Od svih zapaženih kvarova, veliki kvar je, kažu iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" samo u Dobanovačkoj ulici, gde će potrošači biti bez vode do 20 časova.

Kako tvrde iz ovog preduzeća, nije reč o pucanju cevi, već o kvarovima koji su uobičajeni. Razlog tome je starost vodovodnih cevi, koja je u proseku 40 godina, kao i promene pritiska u vodosnabdevanju.

Pročitajte još

Oni navode da se zbog pojačane potrošnje snabdevanje vode povećava na maksimalni protok i da to neretko može doveti do kvara, ali ekipe odmah po prijavi izlaze na teren i rešavaju u kratkom roku.