Topole u Ulici Izeta Čavića 1Foto: Pixabay/Sakurayim

Topola u Ulici Izeta Čavića više nema. Pošto su više nego poltronski dočekali Aleksandra Vučića u Prijepolju, odlikovali ministarku ekologije za zatvaranje deponije, ušli svi u vlast, lokalna vlast je posekla topole u Ulici Izeta Čavića.

Dok se Mileševka crveni a Lim puni plastikom. Gde su ekološki aktivisti, pokreti žena i ostali u opštini Prijepolje da dignu građanski glas u zaštiti ekosistema. Nije moguće da su se svi predali ili su na odmoru.

Zajednički imenitelj ove vlasti je da seku drvorede u lokalnim zajednicama širom Srbije. Ona kao da se sveti građanima za poslušnost, trpeljivost koju im pokazuju. Javna komunalna preduzeća treba ukinuti, nemaju više nikakvu svrhu. Ne odnose smeće, ne održavaju zelene površine.

Posle smene ove vlasti lokalne demokratije suspendovati. Uvesti administratore najmanje dve godine dok se ne sagleda razvoj, finansije, broj ljudi koji treba otpustiti, službe koje treba unaprediti. Tek tada raspisati lokalne izbore.

Lokalnim samoupravama treba dati autonomiju ali uvesti i stalni monitoring, da ne mogu da rade šta hoće, kada ne znaju šta da rade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari