Nova vest
Olimpizam

Sreda, 04.08.2021.

11:00

Sportisti u Tokiju izabrali Gasola da ih predstavlja u MOK-u

Španski košarkaš Pau Gasol izabran je za jednog od četiri nova člana Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) koji će predstavljati sportiste u toj organizaciji.

Izvor: SS

Autor: SS

Sportisti u Tokiju izabrali Gasola da ih predstavlja u MOK-u
EPA-EFE/Daniel Perez

Pravo glasa imali su sportisti ovogodišnjih Olimpijskih igara u Tokiju, a Gasol je skupio najviše glasova, 1.888 od više od 6.800, među 30 kandidata.

Njegov mandat trajaće sedam godina, odnosno do završetka Igara u Los Anđelesu 2028. godine, u kojem je sa Lejkersima osvojio dve NBA titule.

Ostale tri pozicije zauzeli su biciklistkinja Maja Martina Vloskovska iz Poljske, italijanska plivačica Federika Pelegrini i japanski mačevalac Juki Ota.

Braća Pau (41) i Mark Gasol (36) objavili su u utorak, nakon poraza Španije od SAD u četvrtfinalu Olimpijskih igara, da se povlače iz reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve