Sutra kreće muzičko zagrevanje za 27. Nišvil 1Nišvil 2019. (arhivska fotografija) Foto: Siniša Obrenić

U organizaciji Internacionalnog džez festivala Nišvil večeras će ispred Dečije hiruške i interne klinike Univerzitetskog kliničkog centra Niš biti održana humanitarna predstava za pacijente te klinike.

– Holandski umetnici, članovi Zid teatra iz Amsterdama, izvešće deo svoje predstave „Naša odiseja“. Reč je o humanitarnoj akciji koju će Nišvil festival pokloniti najmlađim pacijentima UKC Niš, a ujedno je i najava ovogodišnjeg festivala, koji počinje 6. avgusta pozorišnim delom festivala, nastavlja se filmskim programom, Striporamom i programom „Prijatelji Šabanu“ na River stejdžu, i završava se velikim finalom od 12. do 15. avgusta, kada će biti održan glavni muzički program, kao i muzički programi na još četiri stejdža- saopštili su iz Nišvil tima.

Oni su kazali da uvertira u muzičke programe počinje sutra od 20 časova, na stejdžu ispred Nišvil džez muzeja i da će taj program trajati bez prekida do kraja festivala.

Na ovogodišnjem Nišvilu nastupiće 850 izvođača u okviru 250 muzičkih, pozorišnih, filmskih i strip programa koji će se odvijati na 15 stejdževa.

Na otvaranju glavnog programa Nišvila, u četvrtak 12. avgusta, nastupiće između ostalih dugogodišnji član Rolingstonsa Daril Džons sa svojim triom Stoun Rajders.

Biće to  jedini nastup Stoun Rajdersa u Evropi ove godine.

Sledeće večeri hedlajneri će biti Stenli Džordan, koji će se predstaviti programom “Stenli Džordan svira Džimi Hendriksa”, kao i Sevdah Bebi i Ivana Vladović.

U subotu 14. avgusta nastupiće između ostalih Leb i sol, kvartet koji čine Džon Rajli, Ratko Zjača, Renato Čiko i Vid Džemnik, kao i Goran Bregović. Završno veće je rezervisanio za hedlajnere Antoni B. i Haus of Ridim.

Nišvil, 27. po redu, održava se pod nesvakidašnjim sloganom „Korak unazad“. Organizatori kažu da su time želeli da poruče da je “festival morao da se povuče korak unazad u pogledu organizacije, resursa ili podrške države, institucija i sponzora, ali da je uspeo da napravi veliki postkovid iskorak u kvalitetu programa”.

           Vakcinacija, testovi

Posetioci Nišvila moraće da imaju potvrdu o vakcinaciji protiv kovida 19 ili potvrdu da su negativni na korona virus. Za one koji to nemaju organizatori su obezbedili brze testove na samom ulazu, koji” neće biti skuplji od hiljadu dinara”, rekli su u Nišvil timu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari