DRAGAN DŽAJIĆ ZA KURIR: Zapaljiva atmosfera, ne treba dolivati ulje na vatru
Foto: Marina Lopičić, Starsport, Shutterstock, Profimedia

žreb za ligu šampiona

DRAGAN DŽAJIĆ ZA KURIR: Zapaljiva atmosfera, ne treba dolivati ulje na vatru

Fudbal -

Legenda jugoslovenskog fudbala rekao da je Dinamo veliki klub i da to mora da se prizna, a da je na stabilizaciji Zagrepčana najviše učinio Miroslav Ćiro Blažević.

Najbolji jugoslovenski fudbaler svih vremena Dragan Džajić, kako je jednom priznao voleo je da igra na Poljudu u Splitu. Lepe uspomene vežu ga i za mečeve sa Dinamom, pogotovo što Crvena zvezda u duelima sa "modrima" ima bolji skor, a bila je i ubedljivo najuspešniji klub u bivšoj velikoj zajedničkoj državi.

Dragan Džajić
foto: Profimedia

Sada, kada postoji mogućnost da se Zvezda i Dinamo bore za plasman u Ligu šampiona, Džajić nije hteo da daje bombastične izjave.

- Atmosfera je još uvek zapaljiva i nikako ne treba dolivati ulje na vatru. Inače, ne volim unapred da pričam o nečemu što nije sigurno da će se dogoditi. Dinamo je bio, a i sada je veliki klub. Jednostavno, to mora da se prizna. Na njegovoj stabilizaciji mnogo je učinio Miroslav Ćiro Blažević. Bio sam u kontaktu sa mnogima iz Zagreba, vremenom smo išli svakim svojim putem, ali tamo sam uvek lepo bio ugošćen. Zovu i sada, ali nema potrebe za dodatnu dramatizaciju, jer prvo i mi i oni moramo da prođemo po jednu prepreku na putu do Lige šampiona - rekao je za Kurir Dragan Džajić, koji se odmara na Crnogorskom primorju.

Blažević: Bio bi to spektakl

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević, koji je bio i na klupi zagrebačkog Dinama, prilično je oprezan pred mogućnost da bi za plasman u Ligu šampiona mogli da se bore Crvena zvezda i Dinamo.

Miroslav Blažević
foto: Profimedia

Blažević je kao trener najveći uspeh ostvario na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998, kada je Hrvatsku doveo do trećeg mesta.

- Trebalo bi skočiti, pa reći hop. Ali znam da se očekuje da dođe do utakmice i nadam se da hoće. I voleo bih da se pokaže čestitost, sportska kultura. Baš bih voleo da bude tako. Naravno, voleo bih da budem i na meču u Beogradu, gde imam prijatelj. Uostalom, to bi sigurno bio spektakl - rekao je Blažević. - Eh, moglo je... Nije se dogodilo i šta tu sad ima više da se priča. Nemam običaj da plačem za prosutim mlekom - istakao je Ćiro.

Prosinečki: Legija i Šerif ozbiljne prepreke

Legendarni Robert Prosinečki je upravo iz Dinama prešao u Crvenu zvezdu, sa kojom je posle ostvario najveći uspeh u istoriji jugoslovenskog fudbala - trijumf u Kupu evropskih šampiona 1991. godine.

- Zvalo me sto ljudi. Na moru sam, odmaram se. Ma, mi nismo spremni na ove utakmice. Nažalost, to je svakome jasno. Šta bih ja sada trebalo da kažem. Ko je bolji? Ko ce proći? Jedino što zasad mogu da kažem je da su Legija i Šerif ozbiljne prepreke. Treba prvo to da se preskoči - naglasio je Prosinečki.

Robert Prosinečki
foto: Starsport©

Bivši as madridskog Reala i Barselone, nije baš voljan da mnogo priča o Zvezdi i Dinamu.

- To je moj život, jedan važan deo mog života, ali nije najbitniji. I zato više nemam nameru da govorim o tome - rekao je Prosinečki.

Hrvatska štampa

Jutarnji list: Mobiteli se užarili, navijači već pitaju za ulaznice Index.hr: Dinamo izvukao Zvezdu Slobodna Dalmacija: Svega tu može biti, ali ako se dogodi, čeka nas istinski spektakl

Iako je Zvezda odigrala samo 1:1 sa Šerifom u Beogradu, s velikom pažnjom će se večeras (20.00) pratiti utakmica Dinamo Zagreb - Legija jer se tu krije naredni rival crveno-belilh (ako prođu dalje). Kvota na Dinamo na Maksimiru je 1,77, na iks 3,45, a na dvojku 5,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dinamo Zagreb - Legija.

Kurir sport / L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track