FEŠTA Barak Obama na žurku za 60. rođendan pozvao 475 osoba! Bajden ne dolazi, ali će zato tu biti Opra, Džordž Kluni i Spilberg

MARTINI VINOGRADI

FEŠTA Barak Obama na žurku za 60. rođendan pozvao 475 osoba! Bajden ne dolazi, ali će zato tu biti Opra, Džordž Kluni i Spilberg

Planeta -

Proslava će se održati za vikend na ostrvu Martini vinogradi, gde Obama ima imanje vredno 12 miliona dolara

Stižu na zabavu... Džordž Kluni sa suprugom
Stižu na zabavu... Džordž Kluni sa suprugomfoto: Profimedia

Barak Obama, bivši predsednik SAD, rešio je da napravi gala žurku za svoj 60. rođendan! Zabava će se održati narednog vikenda na ostrvu Martini vinogradi, gde bivši šef Bele kuće ima imanje vredno 12 miliona dolara.

Perl džem (ne) svira

Kako prenosi CNN, predviđeno je da na zabavi bude 475 zvanica, o kojima će brinuti tim od 200 članova posluge.

Propušta žurku... Džozef Bajden
Propušta žurku... Džozef Bajdenfoto: EPA / Yuri Gripas / POOL

Potvrđeno - Bajden neće doći

Iako je Obama u odličnim odnosima sa sadašnjim predsednikom Džozefom Bajdenom, njegov kolega iz Demokratske stranke ipak neće doći na zabavu. To je zvanično potvrđeno u Beloj kući.

- Predsednik neće biti u mogućnosti da prisustvuje zabavi jer putuje u Delaver. Ali raduje se tome da se što pre sastane sa Obamom kako bi mu lično poželeo dobrodošlicu u klub starijih od 60 godina, navedeno je iz Bele kuće.

- Biće to zabava za pamćenje, a svi gosti će pre dolaska morati da urade test na koronavirus, rekao je anonimni izvor upućen u organizaciju zabave. Na listi gostiju nalazi se poduži spisak zvezda, među kojima su voditeljka Opra Vinfri, koja važi za bliskog prijatelja porodice bivšeg predsednika SAD, kao i holivudski glumac Džordž Kluni i reditelj Stiven Spilberg.

Pojedini mediji su preneli da će goste zabavljati bend Perl džem, ali to je demantovano.

Obama se s porodicom redovno odmara na ovom ostrvu, gde su 2019. kupili imanje s kućom koja ima sedam soba.

Bivši vlasnik luksuznog imanja je Vik Grousbek, prvi čovek NBA tima Boston Seltiks. Na imanju se nalazi bazen, velika terasa, teretana, privatna plaža, mala marina i kućica za čamce.

Dobro poređenje... Novinar Pirs Morgan
Dobro poređenje... Novinar Pirs Morganfoto: REUTERS

Poruka Pirsa Morgana - Bolje otkaži zabavu

Britanski novinar Pirs Morgan je u svom komentaru na sajtu Dejli mejla pozvao bivšeg predsednika SAD Baraka Obamu da otkaže planiranu zabavu. On je organizovanje žurke u trenutku kada raste broj obolelih od korone zahvaljujući delta soju nazvao sebičnim i groznim primerom zadruge.

- Zamislite na trenutak da Donald Tramp organizuje veliku zabavu i da je pozvao 475 konzervativaca. Šta mislite, kakva bi reakcija bila iz krugova liberala, upitao je Morgan.

Barak i Mišel su u poslednje vreme sve češće sami na ovom ostrvu jer njihove ćerke Malija (23) i Nataša (20) studiraju na Harvardu, odnosno univerzitetu Mičigen.

Kućni prijatelj sa Barakom i Mišel... Opra vinfri, voditeljka
Kućni prijatelj sa Barakom i Mišel... Opra vinfri, voditeljkafoto: Profimedia

Žurka u Beloj kući

Organizovanje velikih zabava nije strano Obami.

On je 50. rođendan proslavio u Beloj kući, dok je bio predsednik Amerike, i tada je na žurku zvao Opru Vinfri, muzičare Džej Zija i Stiva Vondera, glumce Toma Henksa i Krisa Roka, kao i košarkaške legende Čarlsa Barklija i Grenta Hila.

Na zabavi su služeni američki specijaliteti s roštilja poput hamburgera, piletine, rebaraca i hot doga. Tortu je iznela supruga Mišel uz pomoć ćerki. Bila je to jedna od najboljih zabava u Beloj kući u poslednjih nekoliko godina.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track