Nova vest
Olimpizam

Sreda, 04.08.2021.

10:30

Bronzani Sebić doputovao u Srbiju: Velika čast

Reprezentativac Srbije u streljaštvu, Milenko Sebić koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju jutros je doputovao u Srbiju.

Izvor: SS

Autor: SS

Bronzani Sebić doputovao u Srbiju: Velika čast
Foto: OKS

Milenku je ovo bio drugi nastup na Olimpijskim igrama, prvi put je to bilo u Riju 2016. godine.

Milenko je finale u Tokiju izborio osvajanjem 4. mesta u kvalifikcijama.

U finalu discipline MK puška trostav na 50 metara, Milenko je bio bolji od takmičara iz Hrvatske, Norveške, Belorusije i Ukrajine, što mu je donelo bronzano olimpijsko odličje.

Po dolasku u Srbiju, na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, Milenko je izjavio da se utisci još uvek nisu slegli i da je onog momenta kada je osvojio kvotu za Igre znao, da ako osvoji medalju posvetiće je svojoj koleginic Bobani Momčilović Veličković.

"Za mene je bila velika čast da se borim za Srbiju na Olimpijskim igrama. Dobio sam veliki broj poruka podrške, zahvaljujem se svima koji su navijali za mene i za naš olimpijski tim", rekao je Sebić

Milenko je takođe izjavio da mu je najteže bilo u osnovnom delu takmičenja, jer ako taj deo ne uradi dobro, neće doći do finala.

"Svako naše takmičenje je teško, i svi strelci koji se pojave na takmičenjima su strelci koji su veoma visoko plasirani. Znao sam da sam da moram da se borim do samog kraja, a to je borba i sa samim sobom, znao sam da sam taktički spreman, samo je trebalo da izdržim do poslednjeg hica. Kada sam ispalio poslednji hitac, znao sam da je to to, i tako je i bilo", rekao je Milenko Sebić

Dragan Donević, selektor za pušku je izjavio da je prezadovoljan uspehom streljačke reprezentacije Srbije na Igrama u Tokiju.

"Milenkov uspeh može biti iznenađenje za vas, ali za nije. Kvalifikacije je uradio sjajno, a finale još bolje. Milenko dolazi na trening dva sata ranije, i odlazi posle svih. Na Igrama je 19 zemalja osvojilo medalju, mi smo peta zemlja u Evropi, a sedma u svetu sa osvojenim medaljama i finalima koje smo ostvarili. Čestitam celoj streljačkoj reprezentaciji, ovo je istorijiski uspeh",
izjavio je Donević

U ovom trenutku, tim Srbije je na Igrama u Tokiju osvojio pet medalja.

Prvu medalju osvojio je Milenkov kolega, Damir Mikec. Dve medalje za srpski tekvondo osvojile su Milica Mandić (zlato) i Tijana Bogdanović (bronza), dok su reprezentativci Srbije u basketu 3×3 osvojili bronzanu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve