Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:38, 4. 8. 2021.

| Istražujemo

U Medijani kriju dokumentaciju i račune sa "svadbenog" službenog puta u Beograd

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
1280x0_Opstina-Medijana-jun-2019-foto-JV-J-A
U Medijani kriju dokumentaciju; foto: J.A.

Putne naloge, račune, kao i pisane izveštaje koji bi mogli da otkriju ko je i zašto službenom škodom Opštine Medijana išao neradnim danom u Beograd i to u luksuzni restoran u vreme svadbene proslave reprezentativca Aleksandra Mitrovića, novinarima Južnih vesti iz ove opštine ne dostavljaju.

Prošlo je više od dva meseca otkako su fotografi sasvim slučajno uslikali škodu superb Opštine Medijana na parkingu restorana Topčiderac, gde se zahuktavala svadbena proslova fudbalera Aleksandra Mitrovića.

svadba kocic Medijanina škoda na parkingu beogradskog restorana, u trenutku kada su pristizali svatovi; foto: Glossy/Damir DervišagićNakon negiranja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da je većnik Medijane Aleksandar Đorđević tada u prestonici bio kako bi se sastao sa njihovim predstavnicima, Južne vesti su od Medijane zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja tražile dokumentaciju koja bi mogla da razreši „misteriju“ – ko je i zašto iz centralne niške opštine, parama građana, neradnim danom putovao u Beograd.

Naime, u Medijani su ranije novinarima dostavili naloge za službeno putovanje za taj dan za opštinskog vozača i većnika Đorđevića.

U njima piše da su predstavnici Opštine dužni da u roku od 48 sati od povratka sa puta podnesu pisane izveštaje o obavljenom službenom poslu i da u roku od tri dana dostave račune načinjene na putu. Pored putnih naloga, novinari su tražili i ovu dokumentaciju.

Do danas je nisu dobili.

Zato su Južne vesti uputile žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

Aleksandar Đorđević Medijana Aleksandar Đorđević (desno) na neuspeloj SNS bakljadi 2020. godine; foto: Vanja KeserInače, Đorđević je rekao da je u Beogradu obilazio podzemne kontejnere, ali nakon što su iz opštine stigli putni nalozi sa drugačijim objašnjenjem, nije više želeo da daje izjave preko telefona, već je zahtevao od novinara da ga intervjuišu u prostorijama Opštine. Od tada se, međutim, više ne javlja na telefon, niti odgovora na poruke.

Novinarima ne odgovara ni službenica Dušanka Kitanović koja je zadužena za postupanje po zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja.

Podsetimo, u subotu, 29. maja, škoda superb Opštine Medijana uslikana je na parkingu restorana Topčiderac kada su pristizali svatovi reprezentativca Aleksandra Mitrovića. Za Južne vesti iz Opštine je stiglo objašnjenje da je član Veća Aleksandar Đorđević u Beogradu bio da bi razgledao kontejnere i da niko nije išao na venčanje.

Đorđević je opet tvrdio da je sa vozačem u restoran na piće, iako je istraživanje Južnih vesti pokazalo da tog dana, sem za svadbene zvanice, restoran nije radio.

U dokumentaciji koju su iz Opštine poslali novinarima, navodi se da je Đorđević išao na sastanak sa predstavnicima Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Ovo su u Ministarstvu negirali.

Inače, ovo nije jedino službeno putovanje opštinskom škodom, za koje u Medijani skrivaju podatke. Južne vesti su ranije pisale kako je predsednik Medijane Kocić istim ovim luksuznim automobilom putovao neradnim danima, noću, pa čak i u vreme praznika.

O lošem rukovođenju najveće niške opštine svedoči i izveštaj Državne revizorske institucije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    17:37 // 4. 8. 2021.

    E, dokle smo dosli, cela zgrada je , od sns-a zagadjena, pa se radujemo, sto ista bagra se medjusobno ne podnosi, jer jedan ima mogucnost da vise lapa a drugi manje !
    U, konacnom, kad dodje do raspleta, odbornicka vecina ce izglasati da lopovluka nije bilo, jer, imaju vecinu i cucemo- Narod je na izborima rekao svoje ! Surova realnost za zatucane stanovnike najvece Opstine , uzivajte u Letu ! Ca

  • Radnik opstine Medijana

    13:21 // 4. 8. 2021.

    Podnesite krivicnu prijavu protiv ovog prevaranta, da vidite kako ce da se svi operu od njega momentalno. I Sonetu je dosadilo njegovo maltretiranje, poceo je i on da ga pljuje, verovatno se nisu istalili na ravne casti

    • Buvara

      14:49 // 4. 8. 2021.

      Pa radnici ga pljuju samo tako.Sem koje je uposlijo.Kad bi znao da postoji svaki dokument o njegovom vrsljanju slosilo bi mu se.

    • Tajanstveni Alan

      17:27 // 4. 8. 2021.

      Sto je ti ne podneses ? A, da ista ste partija, bratija i prcija, samo ti nebi ,da se zameris, da ne izgubis radno mesto ili da te kazne i na stranacke(sektaske) organe iznesu !

  • Gusan

    13:14 // 4. 8. 2021.

    Uzgred, proverite da li je i ova Škoda na fotografiji sa bakljade u vlasništvu grada/opštine/javnog preduzeća? Desni ugao na fotografiji?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: