0
Košarka

Kosarka Basketball ABA season 2018-2019 Partizan v Igokea from left Rade Zagorac Nikola Jankovic Stefan Jankovic Alex Renfroe Sy Bandja Jock Landale Djordje Gagic Beograd, 09.03.2019 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA U NBA LIGI: Čekao je ovo čitav život, odbio ponude najboljih evropskih klubova!

Objavljeno: 04.08.21 u 08:57

Ispunio mu se san.

Nekadašnji košarkaš Partizana Džok Lendejl karijeru će nastaviti u NBA ligi. Kako je preneo jedan od najpouzdanijih američkih novinara, Australijanac će potpisati dvogodišnji ugovor sa San Antonio Sparsima.

On je proteklu sezonu proveo u rodnoj zemlji nastupajući za ekipu Melburn junajted. Postao je šampion NBL lige, ali i MVP finala, što ga je sigurno preporučilo za ovaj transfer. Lendejl je takođe bio na radaru i pojedinih evropskih klubova, pa se pričalo da je pregovarao sa šampionom Evrolige Anadolu Efesom.

Jock Landale ABA Liga, Crvena Zvezda – Partizan, polufinale, prva utakmica Belgrade, Serbia on Mart 23. 2019. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Ipak, pošto je košarkaš često isticao da mu je NBA prioritet, deluje da se nije dvoumio kada je dobio ponudu Sparsa. Lendejl se trenutno nalazi u Tokiju na Olimpijskim igrama, gde će se njegova selekcija u polufinalu sastati sa reprezentacijom SAD, čiji je selektor Greg Popovič, upravo njegov budući trener.

Ovaj Australijanac, profesionalnu karijeru je započeo u Partizanu u sezoni 2018/19. Tada je kao igrač koji nije biran na draftu, došao sa koledža Sent Meri. Nakon sjajne sezone u dresu crno-belih usledio je Žalgiris, nakon čega se odlučio za epizodu u Australiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter