Jošito Okubo (desno), fudbaler Serezo Osake (©AFP)
Jošito Okubo (desno), fudbaler Serezo Osake (©AFP)

AZIJA: Zanimljivo u Južnoj Koreji, igra se Kup Japana, Kup Irana, prvenstvo Malezije...

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.08.21. | 08:44

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Japana)

Serezo Osaka na svom stadionu dočekuje Nigatu u šesnaestini finala Kupa Japana. Domaćin ima četiri vezana remija (tri u prvenstvu i jedan u Ligi šampiona Azije). Nigata je drugoligaš. Ima četiri boda u prethodna dva kola. Ovi timovi su poslednju utakmicu odigrali pre četiri godine, kada je Nigata slavila u najboljoj ligi ove azijske zemlje sa 1:0. Na tri od pet poslednjih mečeva ovih klubova bilo je 0-1 gola.

ULSAN – DAEGU, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Derbi šampionata Južne Koreje. Ulsan je lider prvenstva, ima četiri boda više od Daegua, današnjeg rivala, dok je branilac krune Čonbuk tek treći. Domaćin ne može da se pohvali dobrom formom. Sakupio je samo dva boda u prethodna tri kola. Daegu ima dva vezana remija. Ove sezone u prvenstvu, Daegu je dobio prvaka Azije sa 2:1. Na šest poslednjih mečeva ovih ekipa dolazio je tip GG.

ARAMBAG – ŠEK RASEL, 12.00

(Fudbal, Bangladeš 1)

Domaćin je na poslednjem mestu u šampionatu Bangladeša sa samo pet bodova. Arambag prima u proseku tri gola po meču. Šek Rasel je u sredini tabele, ali je u lošoj formi, osvojio je samo bod u četiri prethodna kola. Ima tri vezane pobede protiv današnjeg rivala. Početkom februara ove godine je bilo 4:0 za Šek Rasel.

SUVON SITI – ČONBUK, 12.30

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Domaćin je u odličnoj formi, vezao je četiri trijumfa u najboljoj ligi Južne Koreje. Prošle nedelje je Suvon Siti razbio lidera Ulsana u gostima sa 5:2, a četiri gola delo su napadača iz Južne Afrike Larsa Veldvijka. U prvom delu šampionata bilo je 1:1 u meču ovih timova. Čonbuk nije poražen od današnjeg rivala na pet utakmica (tri pobede i dva remija).

SABAH SEPAK – KUALA LUMPUR, 14.15

(Fudbal, Malezija 1)

Oba tima su u sredini tabele šampionata Malezije. Sabah Sepak je bez pobede četiri kola (samo dva boda), dok je Kuala Lumpur kralj remija u prvenstvu ove azijske zemlje. Ima čak osam nerešenih ishoda na 16 utakmica, a četiri u nizu. Mreže se nisu tresle u prvom meču Sabaha i Kuala Lumpura početkom aprila ove godine.

ESTEGLAL – GOL GAHAR, 17.00

(Fudbal, Kup Irana)

Esteglal je šampionat Irana završio na trećem mestu. Velikan iz Teherana nije uspeo da ponovi prošlogodišnju drugu poziciju. Ipak, ostao je Kup Irana kao uteha. U četvrtfinalu Esteglal je eliminisao šampiona Persepolis. Meč polufinala se igra na velelepnom Azadi stadionu u iranskoj prestonici. Ekipa iz Teherana je ove sezone oba puta dobila Gol Gohar, na svom terenu sa 2:0, a u gostima sa 2:1. Na četiri od pet prethodnih utakmica ovih timova dolazio je tip 2-3 gola.


tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara