04. avgust  2021. 06.25  →  21.03 | Izvor: Tanjug

Na graničnim prelazima čekaju i putnička i teretna vozila

NOVI SAD -

Sredina radne nedelje donosi nešto umereniji intenzitet saobraćaja, ali u jeku je građevinska sezona zbog koje je na putevima veće prisustvo putara na čiju bezbednost treba posebno obratiti pažnju, upozorava Automoto savez Srbije.

AMS S upozorava i na radove na pojedinim deonicama koji uslovljavaju izmenu režima saobraćaja, pa tako zbog radova na zameni žičane ograde na delu puta od petlje Pećinci na desnoj strani, za saobraćaj je u toku svetlog dela dana zatvorena zaustavna traka, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Radovi se dnevno pomeraju po 400 metara prema petlji Dobanovci.

saobracaj, put, ulica, automobili, kombi, kola, auto, 51

Do 13. avgusta na snazi će biti obustava saobraćaja zbog radova na sanaciji kosine i dela kolovozne konstrukcije na deonici Boževac - Petrovac na Mlavi (Knežica), naselje Ranovac. A Alternativni putni pravac za putnička vozila je kroz naselje Ranovac, a za teretna motorna vozila alternativni putni pravac je put preko Salakovca.

Do 6. avgusta biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na deonici petlja Vodanj - petlja Kolari, u smeru ka Nišu.

Tokom izvođenja radova, u smeru Beograd - Niš, za saobraćaj će biti zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka. Saobraćaj će se odvijati preticajnim saobraćajnim trakama oba smera. U smeru Niš-Beograd, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom. Do 31.oktobra izvodiće se radovi na rehabilitaciji deonice Jasikovo - Bor, od Krivelja do ukrštanja sa državnim putem broj 166. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 6. avgusta biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na autoputu BG- NI, na deonici između Vodnja i Kolara u smeru ka Nišu.

U smeru ka Nišu biće zatvorena vozna i zaustavna traka, dok će saobraćaj odvijati preticajnim saobraćajnim trakama oba smera, dok će u smeru ka Beogradu za saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila, a prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17:30 časova na putničkim terminalima vozila se zadržavaju i to na Gradini prilikom izlaska iz zemlje 30 minuta, a prilikom ulaska 40 minuta.

Na prelazu Preševo na izlazu se čeka 40 minuta, a prilikom ulaska 60 minuta.

Na prelazu Gostun za ulazak u zemlju putnička vozila čekaju 30 minuta, koliko se čeka i na prelazu Špiljani. Na Špiljanima se na izlasku iz zemlje čeka 20 minuta.

Prelaz Kotroman - i za ulazak i izlazak iz zemlje vozila čekaju 40 minuta, dok se na prelazu Sremska Rača na izlazu iz zemlje čeka 30 minuta.

Na graničnim prelazima čekaju i teret na vozila - na Batrovcima i na prelazu Šid 180 minuta, a na prelazu Sremska Rača 60.

Putevi Srbije o izmeni režima saobraćaja zbog radova

Na obilaznici oko Beograda, na deonici petlja Surčin-petlja Ostružnica do 1. novembra planirani su radovi na rehabilitaciji kolovoza u desnoj saobraćajnoj traci na mostu preko Save.

Saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu preusmeren je na novoizgrađeni deo mosta (suprotan smer) iz pravca Beograda ka Novom Sadu.

Na autoputu u delu od petlje Pećinci do petlje Dobanovci do 15. septembra odvijaće se radovi na zameni žičane ograde. Za saobraćaj u toku svetlog dela dana zatvorena zaustavna traka, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Na putnom prelazu Kolari obustavljen je saobraćaj zbog radova na putno-železničkom prelazu gde se ukršta sa državnim putem. U toku izvođenja radova nije moguć izlaz ka Smederevu na petlji Kolari, kao i ulaz na auto-put.

Saobraćaj se odvija alternativnim pravcima preko petlje Vodanj, petlje Smederevo (Ralja) i petlje Požarevac.

Tagovi