Magazin Srbija

Vučić opet naleteo na Žaklinu, pa proklizao na pitanju o poligrafu

vucic-poligraf

Predsedniku ovih dana ne ide baš dobro. Otkako je odlazeći ministar odbrane, a nekadašnji ministar policije, Nebojša Stefanović kao uzgred u medijima ubacio podatak da je američki FBI iz aplikacije Skaj snimio komunikaciju klana Veljka Belivuka sa ovdašnjim političarima, Aleksandar Vučić je na veoma klizavom terenu.

Dok zlobnici spekulišu da u transkribovanim razgovorima na relaciji država-mafija ima zabeleženih aktivnosti predsednikovog brata Andreja, kao i sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, predsednik je požurio da demantuje da je FBI umešan u privođenje Belivuka licu pravde.

Ali nije znao da demanti njegovog demantija već mesec dana krasi sajt Ambasade SAD u Srbiji. Tu doslovno stoji:

“Uz podršku EVROPOL-a i u koordinaciji sa američkom Agencijom za suzbijanje narkotika (DEA), FBI je sarađivao sa organima za sprovođenje zakona Srbije i drugih država radi obrade podataka iz preko 25 miliona poruka prikupljenih od strane FBI u periodu od 18 meseci, tokom kojeg su kriminalci razgovarali o svojim aktivnostima preko uređaja povezanih sa sistemom ANOM, koji su se proširili još početkom oktobra 2019.”

Ukratko, strane službe organizovale su čitavu akciju obaranja sistema Skaj, kao i pravljenje nove aplikacije koja je služila kao mamac za kriminalce. Blokiranjem Skaja,  otkrivene su stotine miliona poruka razmenjenih među kriminalcima i njhovim saradnicima.

Aleksandar Vučić je brže-bolje zadužio stranačkog potpredsednika, novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića, da otrči u tužilaštvo i lažno prijavi predsednika i Vulina za saradnju sa Veljom Nevoljom Belivukom, kako bi prevenirao da mu se u budućnosti sudi za istu stvar, ukoliko budu postojale okolnosti za pravičan postupak.

U međuvremenu je zaboravio da je pre nekoliko meseci najavio da će ići na poligraf da dokaže da on nije sarađivao sa Belivukom (iako su su pripadnici njegove navijačke grupe obezbeđivali inauguraciju i druge Vučićeve skupove, iako se predsednikov sin u više navraka slikao sa Veljinom ekipom…). I na nekom trećem događaju doekala ga je novinarka N1 Žaklina Tatalović da ga posdseti na to i da ga pita kada će ići na poligrafsko ispitivanje.

Kao i uvek kada Vučiću pitanje postavi Žaklina Tatalović, on najpre koluta očima, zamuckuje, skreće s teme, pa na kraju prokliže na zamenu teza i na drugu temu.

Ovako je tekao razgovor.

Žaklina Tatalović: Kad ćete na poligraf? To niste još samo odgovorili.

Predsednik Vučić: Nego šta ću nego na poligraf.

Žaklina Tatalović: Kad? Pošto najavljujete već…

Predsednik Vučić: Kad me pozovu ljudi, kad me pozovu tužioci, policajci…

Žaklina Tatalović: Što ne odete sami?

Predsednik Vučić: Pa čim me pozovu tužioci, policajci, znate, ne mogu ja da odem sam.

Žaklina Tatalović: Ali najavljujete već mesecima da ćete biti sami, da će to biti uzuz pratnju medija, pa nikako to da uradite.

Predsednik Vučić: Nemojte da se sekirate, kao što sam išao za Pajtića, ja ću da odem i na to. Ali nećete vi da stanete, nastavićete vi sa tim, nastavićete vi sa novim izmišljotinama kao što će politički predstavnici, političko krilo koje rukovodi vašim medijima Đolas, Đilas, Šolak će nastaviti sa nekim drugim lažima, vrlo brzo. Ja ih molim da to bude što pre. Ja sam spreman koliko od sutra.

Žaklina Tatalović: Hvala.

Za to vreme, narečeni Nebojša Stefanović uživa u komociji koju mu pruža uvlačenje podataka FBI u igru i na svom instagram profilu objavio je fotografija koja sada izgleda kao mim na Vučićev račun. Na ležernoj slici iz nekog restorana, sa porcijom od 10 ćevapa i malo tucane ljute paprike na tanjiru, stoji komentar:
“Ovog puta ih ja nisam pekao, pa su odlični”.

nebojsa-stefanovic-fbi-cevapi

A to što je predsedniku zapržio čorbu, ne pominje.

Vučićeva nelagoda kada ugleda Žaklinu će biti korisna za predavanja iz psihologije

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

4.7K Shares
4.7K Shares
Share via
Copy link