Foto: MN Press
Foto: MN Press

Stanković: Naučio sam da je onaj koji ne igra najbolji na terenu, nema nikakve drame, šanse su 50:50

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.08.21. | 00:18

O priči vezanoj za izostanak Degeneka iz tima, i šansama u revanš meču sa Šerifom

Dejan Stanković nije mogao da bude zadovoljan rezultatom u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv moldavskog Šerifa, ali veruje da će njegova ekipa za sedam dana uspeti da izbori prolaz u narednu fazu takmičenja.

Šampion Moldavije je stvorio mnogo problema crveno-belima, koje je dodatno poremetilo isključenje Gelora Kange u 57. minutu utakmice, ali je domaćin i pored toga imao znatno više šansi u završnici meča. Pobeda je na kraju ipak izostala.

Izabrane vesti

„Mislim da razlog stoji u tome što smo imali slabije reakcije na tu drugu loptu. Izgubili smo dosta takvih lopti, protivnik ti na taj nači seče inicijativu. Od gola je to bilo u redu, posle toga utakmica donosi čuda. Posle našeg kornera dobiješ crveno-karton. Da smo ostali deset na deset, ko zna šta bi bilo. Veliko prvo poluvreme je završeno, važno je da se odmorimo, iako u petak imamo novu utakmicu. Ono što mogu da zamerim jeste agresivnost na drugu loptu, ako to ispravimo stvari će biti drugačije u revanšu“, rekao je Stanković.

Da li Kanga trebalo da bude ranije zamenjen?

„Ne bih ja pravio sada proces… Fudbal je čudo, da sam znao da će dobiti crveni sigurno bih ga zamenio, kao Sanoga. Ne svaljujem krivicu, samo treba više iskustva u takmivim situacijama, da ne ostaviš ekipu na cedilu. Možda je i taj faul kod gola bio ishitren...“

Nakon svakog meča se otvara ista tema, zbog čega nema Miloša Degeneka u timu, iako se greške u poslednjoj liniji iznova ponavljaju.

„Tokom karijere sam uglavnom sam shvatio, onaj koji ne igra je najbolji na terenu. Tako bi bilo i da ne igra Pankov ili bilo koji drugi igrač. Ovo nije neprijatno pitanje, naučio sam da onaj koji ne igra onda je najbolji na terenu. Bilo bi lakše da smo pobedili, ali ne važi gol u gostima, krećemo kao da je 0:0. Nema nikakve drame“.

Zvezdi mnogo nedostaje špic koji može da odigra svih 90 minuta na terenu.

„Mi igramo sa onim što imamo, gledamo da svako bude maksimalno pripremljen. Tako je, kako je, sigurno je da će se podići i biti bolji. Treba nam njegova pomoć, možda je njegov nastup bio ispod onoga što smo očekivao, mogao je bolje u polju, ali je golom ispunio normu. Imamo dobru ekipu, tim, ponosan sam na nih, borili smo se kao lavovi, gurala nas je publika. Nemamo nikakvu dramu. I oni moraju da urade na sebi da bi nas dobili, šansa je 50:50“.

Da li vas je Šerif iznenadio?

„Nisu, rekao sam da, ako ih pustiš, onda mogu da ti naprave problem. Talentovani su, brzi, znaju da igraju. Nema lakih „poena“ i protivnika. Ako hoćeš da igraš Ligu šampiona ne može sve da bude med i mleko. Ako se namučiš, onda pobeda bude slađa“.

Ekipa je napadala uprkos deficitu na terenu.

„Na to sam ponosam, možemo da ispariramo, naši momci su hrabri, oduševljen sam njihovim mentalitetom. Možda smo mogli i da primimo gol, ali nijednog trenutka nismo stali. Znam da će uraditi sve da prođemo dalje. Pokazali su da su brzi kad im ostaviš prostor, tehnički mnogo dobri, znamo šta nam je činiti u ravanšu“.

Da li biste pobedili da nije bilo crvenog kartona?

„Ne mogu da se bavim šta bi bilo kad bi bilo, ali kako je išlo, po inerciji, pomerili smo težište na njihovu polovinu, verovatno bismo uspeli, ali nema drame“, zaključio je Stanković.


tagovi

ŠerifDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara