Fudbaleri Zvezde utučeni zbog remija (©MN Press)
Fudbaleri Zvezde utučeni zbog remija (©MN Press)

OCENE – ZVEZDA: Stanković umesto čopora lavova izveo skup jedinki; Kangin propust, panika pojela Pankova

Vreme čitanja: 6min | uto. 03.08.21. | 23:39

Milan Rodić odigrao mušku utakmicu, Sanogo se izgubio i pokupio mizeran broj lopti

MILAN BORJAN 6 – Imao nesreću da se oklizne prilikom šuta Kastanjede. Lopta mu je prošla kroz živi zid, zašta svakako snosi krivicu i reprezentativac Kanade. Ostalo je bilo manje važno. Osim što je sa nekoliko pravovremenih istrčavanja sprečio opasne kontre Šerifa.

MARKO GOBELJIĆ 5,5 – Toliko mu je problema pravio momak zvučnog imana Adama Traore, koji je demonstrirao trk antilope, da je malo nedostajalo da Zvezdinu publiku sa zapada okrene protiv iskusnog desnog beka. Sa takvim rivalom ispred sebe Marko Gobeljić je morao da bude fokusiran samo i isključivo na defanzivne zadatke. Sve je to izgledalo vrlo skromno. Osim par izleta i iznuđenog žutog kartona, ostalo je bilo ispod potrebne granice za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Otupeli su Moldavci odličnim kretanjima njegovu agresiju i izabacili ga iz rtima.

Izabrane vesti

RADOVAN PANKOV 5 – Panika, panika, panika… Samo jednom rečju se može opisati ulazak u utakmicu Zvezdinog štopera. Autogol u Subotici, pre toga protiv Milana, srozali su samopouzdanje bivšeg omladinskog reprezentativca do kritične tačke. Čiste lopte slao je u aut, skinuo volej sa noge Falka, imao i problema u skok igri. Teško se posle početnog pakla odlučivao da napada igrača sa loptom. Van ritma, prvi pas unapred dao je početkom drugog poluvremena kada je otvorio prostor za Marka Gobeljića. Ima poverenje Dejana Stankovića u njega, ali ga nešto stalno vuče dole.

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ 7 – Dražao je obema rukama plafone kuće kojoj su popucali zidovi i sprečio potencijalnu katastrofu, jer je Crvena zvezda bila iritantno dezorganizovana u defanzivi. Lako je čitao centaršuteve kroz peterac Milana Borjana koji su ohladili temperaturu na dobro popunjenoj Marakani. Tačno se vidi da zna kako da dozira u visokom presingu i da oduzme loptu bez nepotrebnog faula. Mogao je više da ponudi kao plejmejker iz poslednje linije, jer Pankova apsolutno ništa nije išlo.

MILAN RODIĆ 7 – Muška utakmica Zvezdinog levog beka. Uz Dragovića je znao kako da dozira defanzivne aktivnosti i pretvorio se u čoveka koji je bio velika ispomoć Kataiju i Ivaniću. Gotovo da nije napravio ozbiljnu grešku prilikom predaje lopte i kada se nalazio pod strašnim pritiskom ofanzivaca Šerifa. Bio je savršen u defanzivnim skokovima i bar u tom segmentu donosio stabilnost. Delovao energetski moćno, što mu u ranijem periodu nije bila odlika.

SEKU SANOGO do 68 5,5 – To što se Šerif nametnuo kroz pas, i na Marakani se predstavio kao ozbiljna ekipa, velika je krivica bivšeg reprezentativca Obale Slonovače. Uz Sanoga, koji je bio stalno u međuprstoru, vrlo pismena legijja strnaca iz Moldavije je uvek imala čoveka više u veznom redu. I ako ništa drugo trošila vreme. Rast Gelora Kange (pročitaj ocenu ispod) doprineo je da Seku Sanogo, izmoren tačnim pasovima rivala, konačno pokaže muškost. Čim je počeo da dobija duele, omogućio je komociju ofanzivcima da zatrpavaju kazneni prostor Jorgosa Atanasaidisa. Ali definitivno ovo nije njegovo veče.

GELOR KANGA 6 – Nad njegovom partijom stajaće velika senka crvenog kartona, i to u trenucima kada je Moldavcima glava bila na panju. Ključan propust, koliko je tamnoputi vezista bio ključna karika u Zvezdinoj igri tokom prvog poluvremena. Kada je Gabonac odlučio da se igra i stavio loptu pod mišku, Zvezda je postala tim dostojan ozbiljnih evropskih ambicija. Svaki njegov centaršut bio je pola gola, pasovima unapred se trudio da raspara načetu odbranu Šerifa. Čak mu se u jednom trenutku smučilo da gleda dekadenciju pomoćne Zvezdine igre, pa je odlučio da postane i šerif prekida. Pokazao je kako se igra sa ovakvim ekipama na Marakani. Željan gazdinstva ubacio je veliki broj lopti u kazneni prostor. I onda pao na sitnici, koja na ovakvim mečevima može mnogo da znači.

FILIPO FALKO 5,5 do 76 – Jako je to bilo tiho, do te mere da je lošim kretanjem već u 15. minutu skupo plaćeni Italijan dobio ozbiljno ribanje od strane Dejana Stankovića. Previše je zavistan od leve noge što je skauting ukrajinskog stručnjaka Jurnija Venrniduba odlično video. Bio je u dobrom delu prvog poluvremena otuđen od ostatka tima i stajao široko uz desnu aut liniju… Ušao u utakmicu prilično kasno. A kada je tako onda čisti šutevi završavaju ili preko gola ili u rukama protivničkog golmana.

MIRKO IVANIĆ 6 – Išlo je sve ka tome da bivši kapiten Vojvodine odigra jednu od onih svojih utakmica, kada kompletnu zonu rivala pomera iz težišta. Uporno je kreirao sa Kataijem, trudeći se da fudbalskim „pik end rolom“ napravi pometnju ispred protivničke odbrane. Nekarakteristično za njega bio je vrlo nemiran prilikom poslednjeg pasa, ali je zajedno sa Gelorom Kangom bio spreman da preuzme odgovornost. Dok je imao snage. Kasnije, kada se igra Crvene zvezde rasula, sa ogromnim razmacima lmeđu linijama, za Ivanića je sve postalo ozbiljno mučenje. I silovanje da se napravi višak protiv brojčanu jače odbrane Šerifa.

ALEKSANDAR KATAI 6 – A od Zvezdinog Magika ni gol, ni asistencija. Neko bi rekao podbačaj, ali su u dobrom delu prvog poluvremena samo kopačke Aleksandra Kataija bile natopljene benzinom koji je mogao da zapali mrežu Šerifa. Crvena zvezda je na ovom meču bila previše zavisna od Aleksandra Kataija i od njegove saradnje sa Mirkom Ivanićem. Eleganciju je brzo morao da zameni nerezonskim pokušajim prodora, iako je bilo jasno da ga je stručni štab Šerifa dobro analizirao. Ne govorimo o branjenju nepredvidivih driblinga, već činjenici da ga je Šerif znalački trošio u defanzivi ubacivanjem Žulijena.

LOIS DIONI 6 do 52 – Ponekad tromo, ponekad usamljeno, ali kada se podvuče crta snažni francuski napadač je odradio ono što je do njega. Bez vazduha u plućima i ponekad nerezonskim kretanjima koje su otežavale posao Kataiju i Ivaniću, uspeo je da oseti kiks Šerifove odbrane. I pre toga se trudio da bude u epicentru dešavanja, kao neko ko će se ponuditi za pas unapred. Htelo je to Dionijevo srce, ali je telo povremeno otkazivalo poslušnost. Da je došao ranije utisak bi možda bio kompletan. Ovako i dalje stoji znak pitanja.

IZMENE

NIKOLA KRSTOVIĆ od 50 5,5 – Želja nije sporna, samo što tu želju nekada treba kanalisati. Borio se da razvuče odbranu Šerifa, podmetao leđa. Ali sve upropastio krajnje nerezonskim potezima.

NENAD KRSTIČIĆ 6 – Ušao umesto Sanoga da doprinese mirnoći, ali je imao nekoliko propusta. Lako su ga probijali igrači Šerifa koji su dolazili iz drugog plana.

EL FARDU BEN do 76 – Malo je imao vremena da se istakne. Posebno što je Zvezda imala igrača manje.

TRENER DEJAN STANKOVIĆ 5,5 – Mnogo briga, mnogo i problema bdi nad Zvezdinom igrom uoči revanša u Tiraspolju, gde njegov tim neće imati prednost. Za diskusiju je šta bi se desilo da je Gelor Kanga ostao na terenu,ali jedna stvar nije. Na Stankovićevu dušu ide to što njegov tim nije izgledao kao čopor lavova od prvog minuta, već kao skup nekoliko dobrih jedinki bez kolektivne igre. Zvezda je dozvolila da postane lovina na svojoj travi, zahvaljujući čudnim pojavama u igri. Prošle godine svaki prekid je bio pola gola, sada je idealna prilika da protivnik otvori kontru. Srpski šampion nije imao kontinuitet igre, već mahove kreativnosti i u trenucima kada je Gelor Kanga bio na terenu. Moraće mladi stručnjak da smisli način kako da zaustavi fizički i energetski vrlo potentne veziste Šerifa za sedam dana. Inače….


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan StankovićGelor KangaLois Dioni

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara