RUSI ZBOG KORONE ISPRAZNILI TRIBINE: Soči čeka Partizan bez navijača!
Foto: Starsportphoto

LIGA KONFERENCIJE

RUSI ZBOG KORONE ISPRAZNILI TRIBINE: Soči čeka Partizan bez navijača!

Fudbal -

Meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije igraće se na praznom stadionu u Sočiju

Prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije Soči - Partizan biće odigran bez prisustva publike zbog pogoršane situacije sa koronavirusom u Rusiji (četvrtak, 18 časova po srpskom vremenu). Ova vest sa ruskih obala Crnog mora ide u prilog crno-belima, jer će domaćin biti lišen podrške sa tribina na Fišt stadionu (kapacitet 47.659 mesta).

- Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u oblasti Krasnodara, naš klub je prinuđen da meč trećeg kola kvalifikacija Lige konferencije Soči - Partizan bude odigran bez prisustva navijača. Odluka je doneta na osnovu uredbe vlasti Krasnodara i ministarstva fizičke kulture i sporta - navedeno je u saopštenju Sočija.

Soči
foto: Profimedia

UEFA je za glavnog sudiju odredila Dmitrija Munteana iz Moldavije, a revanš meč će biti odigran sedam dana kasnije, tačnije 12. avgusta, u Beogradu. Soči je u drugom kolu šampšionata Rusije kao gost pobedio Ahmat u Groznom (2:1), a strelac drugog gola je bio odlični hrvatski 27-godišnji napadač Marko Dugandžić. Inače, posle ubedljive prvenstvene pobede protiv Voždovca (4:0), trener Partizana Aleksandar Stanojević je izjavio da ga najviše raduje što Rikardo daje golove:

Rikardo Gomeš
foto: Starsport©

- Bitno je i da se ne primi gol, ali se fudbal igra zbog navijača i zato volim kada smo u jakom ritmu. Kad je poslednja linija u pitanju, za susret sa Sočijem će se Saničanin vratiti među startere, naravno i golman Aleksandar Popović. Protiv Voždovca je Saničanin dobio zasluženi odmor - rekao je Stanojević.

Kurir/sport L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track