OGLASIO SE IRAN Posle optužbi da su učestvovali u incidentu u Omanskom zalivu: Nemamo mi nikakve veze sa tim
Foto: Youtube/Printscreen

izgovor

OGLASIO SE IRAN Posle optužbi da su učestvovali u incidentu u Omanskom zalivu: Nemamo mi nikakve veze sa tim

Planeta -

Iranska revolucionarna garda (IRG) demantovala je da su iranske snage ili saveznici danas bili uključeni u akciju protiv bilo kakvog broda u blizini obale UAE, navevši da je incident izgovor za "neprijateljske akcije" protiv Teherana.

"Prema informacijama iz bezbednosnih izvora, ni iranske oružane snage, ni ogranci islamskog otpora na Bliskom istoku, nemaju nikakve veze sa incidentom u Omanskom zalivu", navodi se u saopštenju IRG koje prenosi Rojters.

U odgovoru Revolucionarne garde Irana se ocenjuje i da je ovaj incident zapravo akcija zapadnih zemalja i Izraela osmišljena s ciljem "da se međunarodna javnost pripremi za neprijateljsko delovanje protiv časne nacije Irana".

Tri pomorska izvora rekla su ranije danas Rojtersu da su iranske snage zaplenile naftni tanker u Zalivu kod obale UAE, nakon što je britanska pomorska trgovačka agencija upozorila da postoji opasnost od "potencijalne otmice".

List Vašington post preneo je da su najmanje četiri broda uputila pozive za pomoć nakon što su pod nejasnim okolnostima izgubili kontrolu upravljanja.

Ubrzo potom na društvenim mrežama su se pojavile informacije da je iranska mornarica odgovorna je za napad na tanker "Golden brilijant" koji je teško oštećen.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track