Abel Ernandez (©Reuters)
Abel Ernandez (©Reuters)

Kopa Libertadores: Formalnost za Fluminense, Sero Portenju ne prijaju Brazilci

Vreme čitanja: 4min | uto. 03.08.21. | 22:30

Tim iz Rija ima dva gola viška (2:0) iz Asunsiona pred revanš osmine finala najjačeg takmičenja na tlu Južne Amerike

Jedini preostali revanš suseret osmine finala najeminentnijeg klupskog takmičenja za Južnu Ameriku, na programu je noćas (00.15) kada se u Rio de Ženeiru na čuvenoj Marakani sastaju Fluminense i paragvajski velikan Sero Portenjo.

Brazilski predstavnik ostvario je više nego povoljan rezultat pre dve sedmice na gostovanju u Asunsionu, slavio je sa 2:0 i revanš meč na svom terenu trebalo bi da bude formalnost za brazilski klub. Četvrtfinale je na vidiku, a cilj Fluzaa na čelu sa nekadašnjom igračkom legendom, sada trenerom Rožerom Mačadom, je jasan - osvojiti Kopa Libertadores prvi put u istoriji kluba.

Izabrane vesti

Fluminense je pre 13 godina stigao do svog prvog i do danas jedinog finala Kopa Libertadores. I pored, tih godina, velike dominacije brazilskih klubova na međunarodnim takmičenjima, može se reći da Fluzao nije ima sreće, naletevši tada na čuveni generaciju ekvadorskog LDU Kita, predvođenu Edgardom Bauzom, a koja ih je porazila čak u dva finala zaredom, prvo u Libertadoresu 2008. godine, a potom i naredne kada su se ova dva tima sastala u finalu Kopa Sudamerikane. I oba puta u penal seriji Ekvadorci su bili uspešniji.

00.15: (1,83) Fluminense (3,40) Sero Portenjo (4,70)

Fluminense ne stoji baš najbolje u domaćem prvenstvu gde trenutno zauzima 12. poziciju sa 17 bodova iz 13 odigranih kola, Mačado veruje da sa svojim sastavom može dospeti do finala najprestižnijeg južnoameričkog klupskog takmičenja. Međutim, prva prepreka u eliminacionoj fazi, i ako već slomljena na pola, zvanično nije preskočena. Po rečima trenera, posao je daleko od završenog i noćas na svom terenu treba potvrditi odlučnost i čvrstinu u igri koju su prekazali na prvom susretu u Asunsionu.

----------------------------------

Utakmicu Fluminense - Sero Portenjo možete da gledate uživo na portalu mozzartbet. com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------------------

Uprkos tome što su Paragvajci dominirali posedom lopte tokom 90 minuta, golovi Nenea i Egidija Pereire u drugom poluvremenu pružili su Mačadovoj ekipi fantastičnu platformu za revanš na Marakani. On se nada da će njegov tim da izađe iz krize posle poraza u Brazileirau od Gremija i Palmeirasa.

S druge strane, Sero Portenjo nikada nije dospeo do finala, ni u jednom od svojih 38 nastupa u Kopa Libertadores. Paragvajski velikan je prva tri kola domaćeg šampionata ima tri remija sa samo jednim postignutim pogotkom.

Pošto je osvojio izdanje 2020. godine, Sero je u poslednjem formatu nacionalnog takmičenja završio tek na četvrtom mestu, sa priličnim zaostatkom od 10 bodova za šampionom Libertadom. Ekipa Fransiska Arsea nije imala mnogo sreće protiv brazilskih predstavnika tokom ovogodišnjeg takmičenja u Kopa Libertadoresu, pošto su oba meča grupne faze izgubili od Atletiko Mineira i to bez postignutog gola, baš kao i u prvoj utakmici protiv Fluminensea.

Što se tiče sastava za noćašnji obračun, Fluminense zbog povrede neće moći da računa na Hadsona, a pored njega očekuje se da će Kajo Paulista, takođe zbog povrede, propustiti i drugu utakmicu zaredom. Strelac prvog gola u Asunsionu, defanzivac Nino nije dostupan zbog nastupa za nacionalni tim Brazila na Olimpijskim igrama u Tokiju, dok je Paragvajca Raul Bobadilja pod znakom pitanja zbog problema sa stomačnim virusom. I pored izostanaka, Mačado bi trebalo da na teren pošalje identičnih 11 kao iz prvog susreta. Na golu će biti Markos Felipe, ispred njega u odbrani stajaće Lukas Klaro i Manoel. Na pozicijijama zadnjih veznih biće Žago Felipe i Andre, ofanzivni vezni Gabrijel Tešeiraa, kao najistureniji biće urugvajski napadač Abel Ernandez, nekadašnji član Palerma, Hal Sitija, moskovskog CSKA i katarskog Al Ahlija.

Sero Portenjo bi trebao da ima na raspolaganju kompletan tim. I u redovima paragvajskog velikana nalaze se brazilski internacionalci, golman Žean Paulo, kao i krilni napadač Mateus Gonsalveš. Štoperski tandem i ovoga puta činiće produkti omladinske škole, Aleksis Duarte (20) i Raul Delvaljnj (20). Na pozicijama defanzivnih veznih nalaziće se Matijas Vilasanti i Kolumbijac Rafael Karaskal, dok je sam napad poveren Argentincima Klaudiju Akinu i iskusnom Mauru Boseliju (36), bivšem igraču Malage, Đenove, Vigana, Palerma, meksičkog Leona i Korintijansa odakle je i stigao u Asunsion početkom ove godine.

I pored velike tradicije učešća na međunarodnim takmičenjima Fluminense i Sero Portenjo tek tri puta sastali, računajući i onaj okršaj od pre dve nedelje u prestonici Paragvaja. Prvi put ova dva tima igrala su u polufinalu Kopa Sudamerikane 2009. godine. Fluzao je u oba susreta izašao kao pobednik.

KOPA LIBERTADORES, OSMINA FINALA (REVANŠ)

Sreda

00.15: (1,83) Fluminense (3,40) Sero Portenjo (4,70) /prvi meč: 2:0

***kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresFluminenseSero Portenjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara