IVANA ŠPANOVIĆ PLAKALA POSLE FINALA! MAJKA VESNA ZA KURIR: Teško mi je jer vidim koliko je njoj teško...
Foto: Dado Đilas, Kurir

ŽAL ZA MEDALJOM

IVANA ŠPANOVIĆ PLAKALA POSLE FINALA! MAJKA VESNA ZA KURIR: Teško mi je jer vidim koliko je njoj teško...

Tokyo 2020 -

Čule smo se, mnogo je razočarana. Mnogo mi je krivo... Ovo je bio pravi trenutak za zlato, pričala je majka naše najbolje atletičarke posle Ivaninih skokova za četvrto mesto na Olimpijskim igrama

Sve nas je zatekla vest da je Ivana Španović ostala bez medalje u skoku udalj. Ivanin skok od sedam metara u kvalifikacijama ispostavio se na kraju kao dovoljan za zlato u finalu koje je uzela Nemica Mihambo (skočila sedam metara). Međutim, Srpkinja je kad je trebalo - skočila 6,91 metar i time ostala bez ijedne medalje.

Vesna Španović, majka najbolje srpske atletičarke, odazvala se pozivu Kurira i s knedlom u grlu opisala kako je doživela ovu dramu, koja se na kraju, nažalost, nije završila kako je cela Srbija očekivala, sa Ivaninim zlatom oko vrata.

- A šta da kažem... Mnogo mi je krivo. Svi smo čekali to zlato, ali eto, nije se dalo. Ne znam šta bih još rekla više, sve ste videli - s pauzama između rečenica pričala nam je majka naše rekorderke koja je bila vidno tužna kao i ćerka.

Ivana Španović
foto: Profimedia

- Čule smo se nakon finala, Ivana je mnogo razočarana. Slažem se da je sam odlazak na Olimpijske igre veliki uspeh i da se prethodne četiri godine dosta spremate za to, ali ruku na srce, ovo je bio pravi trenutak za zlato, pogotovo posle onakvog skoka u kvalifikacijama - izjavila je za Kurir Vesna Španović, kojoj je posebno bilo teško to što je Ivani teško.

Ivana Španović, Tokio 2020
foto: Printskrin

A koliko joj je krivo zbog svega, Ivana je iskazala brzo posle finala, ali i tokom večeri, gde je u suzama sumirala rezultat.

- Kada ne uradiš ono što si planirao, onda ti je sasvim svejedno koji je plasman. Bila je ovo najjeftinija zlatna medalja koja je mogla da se osvoji. Nemam potrebu bilo šta da kažem - završilo se kako se završilo. Verovatno ću sutra znati šta da kažem, prvo sebi, pa onda i svima ostalima. U svakom slučaju, hvala na podršci - utučeno je rekla Ivana Španović u uključenju za RTS.

Ivana Španović
foto: Dado Đilas

Zlato je osvojila Nemica Malaika Mihambo, koja je u poslednjoj seriji skočila sedam metara. Srebro je uzela Amerikanka Britni Ris sa 6,97. Bronzu je osvojila Ese Brum iz Nigerije, koja je imala takođe skok 6,97, ali lošiji drugi skok.

7,00 m ZLATO Malaika Mihambo (Nemačka)

6,97 m SREBRO Britni Ris (SAD)

6,97 m BRONZA Ese Brum (Nigerija)

* Britni i Ese imale su isti rezultat u finalu, ali je Amerikanki pripalo srebro zbog boljeg drugog skoka

Kurir sport / Darko Lučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track