KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Rukometaši Radničkog puni optimizma na startu priprema

Nakon rukometašica, i rukometaši Radničkog krenuli su sa pripremama za novu takmičarsku sezonu u ARKUS ligi Srbije. Kragujevčani su uspeli da sačuvaju jezgro ekipe iz prethodne sezone, pa se nadaju da će uz par novajlija imati respektabilan sastav koji će konkurisati za gornji deo tabele.

Foto: SPD Radnički

Pred novim trenerom Đorđem Teodorovićem je veliki izazov, a to je da nadmaši sjajne rezultate svog prethodnika Miloša Sretenovića, koji je Radnički doveo do plej-ofa ARKUS lige i finalnog turnira Kupa Srbije.

Zbog toga se od prvog treninga krenulo udarnički, kako bi se što pre dostigla optimalna radna temperatura. Ekipa će kompletan ciklus priprema obaviti u objektima SPD Radnički, dok će formu tempirati kroz niz pripremnih utakmica, a prva je zakazana već za 5. avgust protiv kadetske reprezentacije Srbije.

Nakon četiri nedelje individualnog programa priprema, konačno krećemo sa zajedničkim radom u našoj dvorani. Na samom početku je nužno utvrditi trenutno stanje u ekipi, pa na osnovu rezultata testova utvrditi dalji plan rada. Jako je važno to što je sačuvana okosnica ekipe iz protekle sezone i sigurno da će uz novajlije koje bi timu trebale da pruže dodatni kvalitet Radnički u novoj sezoni imati sasvim respektabilan sastav. Nadam se da nas očekuje jedna lepa i uspešna sezona i da ćemo našim navijačima i ljubiteljima rukometa u Kragujevcu priuštiti dovoljno razloga za zadovoljstvo – poručio je u svom uvodnom obrađanju šef struke Radničkog Đorđe Teodorović.

Uspešnoj sezoni nada se i kapiten Miloš Prodanović, koji smatra da je njegova ekipa u stanju da napravi dodatni iskorak u odnosu na prethodnu sezonu.

Čeka nas teška i turbulentna sezona puna izazova. Klub je čitavo leto radio na tome kako bi selektirao ekipu koja će biti u stanju da u novoj sezoni ode korak dalje u odnosu na prethodnu. Momcima želim pre svega dobro zdravlje i sezonu u kojoj ćemo zajedničkom energijom, željom i profesionalizmom napraviti rezultat za ponos – smatra Prodanović.

Rukometaši Radničkog novu takmičarsku sezonu u ARKUS ligi započinju 18. septembra, kada će na svom paketu ugostiti ekipu Novog Pazara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!